10η Επετειακή Ποδηλατάδα στη Γέρα

10η Επετειακή Ποδηλατάδα στη Γέρα

Δελτίο Τύπου

Η 10η Επετειακή Ποδηλατάδα της Γέρας είναι γεγονός! Το απόγευμα του Σαββάτου της 29ης του Ιούλη, εκατοντάδες ποδήλατα θα δώσουν και πάλι ραντεβού στο γήπεδο του Περάματος, για να δηλώσουν στη γραμματεία τη συμμετοχή τους στη μαζικότερη και ομορφότερη, από πλευράς διαδρομής, ποδηλατάδα της Λέσβου.


Η διαδρομή γνωστή και πανέμορφη, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, εύκολη και ευχάριστη, για μικρούς και μεγάλους, ακόμη και για απλούς φίλους του ποδηλάτου, θα κινηθεί παράλληλα με τις δαντελωτές ακτές του κόλπου της Γέρας από το Πέραμα προς την Ευρειακή και, στη συνέχεια, μέσω του απέραντου γεραγώτικου ελαιώνα και των δροσερών, καταπράσινων περιβολιών του κάμπου της Γέρας θα διασχίσει τα όμορφα χωριά της. Ο τερματισμός θα γίνει μέσω της περιοχής Μαρμάρου και παραθαλάσσια, πάλι στο γήπεδο Περάματος.

Σε όλη τη διαδρομή, εθελοντές θα μεριμνούν για την ασφαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων και θα προσφέρουν δροσερό νερό, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τη συλλογή των άδειων μπουκαλιών, για να προστατεύεται το γεραγώτικο περιβάλλον.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα μοιραστούν καπελάκια, ενώ η όλη εκδήλωση θα αποτελέσει, για μια ακόμη φορά, ευκαιρία αντάμωσης και χαράς μικρών και μεγάλων φίλων του ποδηλάτου.

Μοιάζει σαν χθες… 10 χρόνια πριν, η μέρα που δειλά ξεκίνησε η υλοποίηση ενός οράματος, με σκοπό να προσφέρουμε κίνητρα για περισσότερη υγεία, αλλά και επαφή με το φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της Γέρας και του Κόλπου της! Παράλληλα, θέλαμε να τονίσουμε την ασφαλή οδήγηση με ποδήλατο και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλοφοριακής αγωγής, μοιράζοντας και κράνη σε κείνη την Ποδηλατάδα, που είχε προσφέρει, με εξαιρετική προθυμία, ο αείμνηστος Σωτήρης Ζαμτράκης, ως δήμαρχος Γέρας.

Σήμερα, η Ποδηλατάδα στη Γέρα έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση όλων, ιδιαίτερα των ποδηλατών και αποτελεί θεσμό και απαραίτητη δράση του γεραγώτικου καλοκαιριού.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, Γήπεδο Περάματος. Ώρα προσέλευσης και εγγραφών 17:00. Εκκίνηση στις 18:00. Συμβολική τιμή συμμετοχής 2€.


---------------------------------------------------------------------------


Θερινή Αιμοδοσία «Παγγεραγωτικού»

Δελτίο Τύπου

Τη μοναδική ευκαιρία, διαθέτοντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, να χαρίσουμε μέριμνα και ζωή στον συνάνθρωπό μας, θα έχουμε όλοι οι υγιείς Γεραγώτες, και όχι μόνο, ηλικίας 17 έως 65 ετών, στην καλοκαιρινή Αιμοδοσία του «Παγγεραγωτικού», που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουλίου.

Ο εθελοντής αιμοδότης ανοίγει, με προθυμία, το «θησαυροφυλάκιο» της ψυχής του και απλόχερα χαρίζει το ζωτικότερο δώρο στον άλλο άνθρωπο, την ίδια τη ζωή. Η προσφορά του αίματος είναι η πιο ιερή, φιλανθρωπική πράξη, υψηλών ιδανικών και αισθημάτων προς τον συνάνθρωπο αφού, όπως είναι γνωστό, το αίμα δεν παράγεται στα εργαστήρια και είναι το μοναδικό αναντικατάστατο μέσο, για να σωθεί μια ζωή.

Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, να πιστέψουμε και να ενισχύσουμε τη δύναμή της, ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία ικανοποιητική και αυτάρκη Τράπεζα Αίματος για την περιοχή μας, που δυστυχώς έχει πολύ συχνά ανάγκες για αίμα, οι οποίες αδυνατούν να καλυφθούν από τον εθελοντισμό. Ας βοηθήσουμε να μεγαλώσει αυτό το μεγαλόπρεπο οικοδόμημα, του οποίου το μοναδικό υλικό είναι ο άνθρωπος, η αγάπη, η θέληση και η προσφορά.

Πρέπει να στεριώσει στη συνείδηση του κόσμου η αναγκαιότητα του εθελοντισμού και η μοναδική πληρότητα που προκαλεί στον εθελοντή η αίσθηση ότι με την προσφορά του βοηθά να σωθεί μία ζωή η οποία, τελικά, μπορεί να μην του είναι και τόσο άγνωστη.

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, Δημοτικό Σχολείου Περάματος, 16:00 – 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com