Συνάντηση Καταγόμενων από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ για την Παρουσίαση Βιβλίου στις 2 Αυγούστου 2017.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου συναντήθηκαν στο «Πανελλήνιο» καταγόμενοι από την Αγία Παρασκευή -Τσεσμέ με σκοπό να προβάλλουν την επανακυκλοφορία του βιβλίου του Γιάννη Αικατερίνη «Χαμένες Πατρίδες. Το χωριό μας ,η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ (το Κιόστε) 1760-1922».
Η παρουσίαση του βιβλίου θα νίνει ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 στο καφενείο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ» στην ποοκυυαία Μυτιλήνης OTIC 8:00μμ. από την ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΧΝΗ»ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑ.Η παρουσίαση ενός από τα πιο αξιόλογα βιβλία του Μικρασιατικού Πολιτισμού, μοναδικού που υπάρχει για την Αγια Παρασκευή του Τσεσμέ, περιλαμβάνει προβολή φωτογραφικού υλικού και τραγουδιών του χωριού που θα ερμηνεύσει η κ. Ευθαλία Τουρλή, αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η κ.Ντέσσυ Κομνηνού.

Το πλούσιο λαογραφικό και ιστορικό υλικό του βιβλίου, θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Κατσούπης Πρόεδρος του Συλλόγου «ΙΧΝΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ» και ο Ιστορικός Γιορανίδης Βασίλης . Με αφορμή την παρουσίαση του Πολιτιστικού αυτού θησαυρού, συγκροτήθηκε Επιτροπή Καταγόμενων από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, με σκοπό την δημιουργία φορέα καταγραφής και προβολής του πολιτισμού «από καρσί», του ξεριζωμού, της επιβίωσης και της προκοπής των προσφύγων στον τόπο μας .
Την ανοιχτή Επιτροπή (που θα διευρυνθεί με κάθε πρόθυμο να βοηθήσει) αποτελούν οι: Αικατερίνη Βιβή ,Καλαϊτζής Παναγιώτης ,Μπουρού Μαρία ,Μπουρνού Μαρία ,Μπουρνούς Δημήτρης, Μπουρούς Θεόδωρος ,Παπιομύτογλου Κική ,Τραντάλη Μαρία και Τσούρος Αργύρης,
Ποώτοο στόχοο να νειιίσουυε το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ» την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ OTIC 8;00υυ.ποοσκαλώνταο όλεο TIC νενιέο. για να απολαύσουμε ακούσματα και εικόνες πολιτισμού από «τις ρίζες» μας ,καθώς και να συνδέσουμε τις μνήμες των γονιών και των παππούδων μας.
Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com