Πανελλαδικές 2017 Αυτά είναι τα ονόματα των 50 πρώτων στη Λέσβο

Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών  Λυκείων ανακοινώθηκαν σήμερα σε Λέσβο και Χίο (με καθυστέρηση λόγω του σεισμού). Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ΕΠΑΛ σε Λέσβο και Χίο.Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις εξετάσεις συνολικά συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα Γενικά Λύκεια, έναντι 82.895 το 2016, και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016. Οι 104.929 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, καθώς και τις σχολές του εμπορικού ναυτικού).

Το Lesvosnews.net σας ενημερώνει για τους πρώτους των πρώτων στη Λέσβο.... Στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Μετά από μια επίπονη και αρκετά βασανιστική περίοδο, η οποία επιμηκύνθηκε από τους γνωστούς παράγοντες που έπληξαν το νησί μας, η φάση της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των μαθημάτων των υποψηφίων μας έληξε σήμερα.

Ο κύκλος αυτός της προσπάθειας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, που κράτησε αρκετό καιρό, χρόνια ίσως, με καλές και κακές στιγμές, με την ψυχολογική πίεση σε πολλές διακυμάνσεις κλείνει σήμερα για να συνεχίσει με την κατάθεση των μηχανογραφικών και να ολοκληρωθεί στη συνέχεια με την ανακοίνωση των βάσεων και των σχολών εισαγωγής.

Πολλοί από τους μαθητές θα βρουν τον δρόμο που χάραξαν  μέσα από την πορεία αυτή με καινούργιες αναζητήσεις, καινούργια καθήκοντα και υποχρεώσεις,  αλλά και δικαιώματα, τα δικαιώματα του «Ακαδημαϊκού πολίτη», του πρώτου τίτλου που αποκτούν όσοι/όσες αποφοιτούν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όσοι δεν κατάφεραν να πιάσουν αυτό το όνειρο, έχουν μπροστά τους άλλες προκλήσεις και δυνατότητες να πετύχουν πολλά πράγματα σύμφωνα με τις ικανοτότητές τους.

Η γνώση που αποκτήθηκε στα μαθητικά θρανία μαζί με την διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, μέσα από τη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία, ας είναι τα εφόδια που θα οδηγήσουν τα παιδιά αυτά μετά την ολοκλήρωση των αναζητήσεών τους σε νέους κόσμους, με μεγαλύτερη αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την επιτυχία τους, τους ευχόμαστε καλή φοιτητική ζωή, στους γονείς ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις και, τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς, που στήριξαν τον αγώνα των παιδιών, συμμερίστηκαν την αγωνία τους και τους βοήθησαν στον  δύσκολο αγώνα τους.

Η ΔΔΕ Λέσβου όπως πάντα θα είναι στη διάθεση όλων για την παροχή πληροφοριών, οδηγιών και διευκολύνσεων για όποιο θέμα απασχολεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση.

Ο Δ/ντής της ΔΔΕ Λέσβου

 LesvosNews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com