Άδεια διαχείρισης "κόκκινων" δανείων έλαβε η Alvarez & Marsal

Η Alvarez & Marsal (A&M), διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε σήμερα ότι η θυγατρική της με την επωνυμία «Independent Portfolio Management ΑΕΔΑΔΠ (IPM)» έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδας άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.Η IPM θα παρέχει τις υπηρεσίες της στις ελληνικές τράπεζες καθώς και σε επενδυτές (εταιρείες private equity και credit funds) που θα αποκτήσουν χαρτοφυλάκια δανείων από τις τράπεζες. Το νέο αυτό εγχείρημα εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της A&Μ για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και την ανάπτυξη υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της με πρακτικές λύσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως πλατφόρμα διαχείρισης η IPM θα εστιαστεί σε χαρτοφυλάκια δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, των οποίων ο κύκλος εργασιών ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) στην ευρωζώνη, που αντιστοιχεί περίπου στο 45% και ύψους 108 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές συστημικές τράπεζες καλούνται να μειώσουν τα ΝΡΕ κατά 40% μέχρι το τέλος του 2019. Η ενεργή διαχείριση και η μείωση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, είναι ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

O Bryan Marsal, συνιδρυτής της A&M, δήλωσε: «Η ΙΡΜ διευρύνει την παρουσία μας και τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα, και ενισχύει τη στρατηγική μας για την υποστήριξη των ελληνικών τραπεζών στη διαχείριση των μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους.

Οι υπηρεσίες της ΙΡΜ προσθέτουν αξία στη διαχείριση δανείων, στηρίζοντας πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης των δανειοληπτών, κινητοποιώντας ταυτόχρονα το διεθνές δίκτυο της Α&Μ και την πρόσβασή μας στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Ως πλατφόρμα διαχείρισης δανείων στην Ελλάδα, η ΙΡΜ θα επωφεληθεί της πολυετούς εμπειρίας της A&M στη διαχείριση επισφαλών στοιχείων ενεργητικού (distressed assets).

Μελλοντικά, ενδέχεται να εξετάσουμε την ανάπτυξη παρεμφερών υπηρεσιών και σε άλλες αγορές, ανάλογα με τις εκάστοτε τοπικές ανάγκες».
http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com