Μαρία Καφφέ:κάθε αναγνώστης είναι, καθώς διαβάζει, αναγνώστης του ίδιου του εαυτού

Η Μαρία Καφφέ γεννήθηκε στον Τύρναβο Λάρισας στις 14 Σεπτεμβρίου. Από το δημοτικό είχε ευαισθησίες που την οδήγησαν σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Τελείωσε με άριστα το τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου (Eφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και στο Εμπόριο). Μιλά άπταιστα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Εργαζόταν στη Δημοτική Αστυνομία Λάρισας. Από το 2014 έχει μεταταχτεί στην Ελληνική Αστυνομία Λάρισας ως ειδικό πολιτικό προσωπικό. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα Grunditg στην Ιταλία, Κύπρο, Αυστρία και Γαλλία, στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Επίσης έχει παρακολουθήσει Εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και του Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης με θέματα που αφορούν την διαφάνεια των μηχανισμών δημόσιων υπηρεσιών και την εξοικονόμηση πόρων στον δημόσιο τομέα καθώς και την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζει με τα ανιψάκια της, ταξιδεύει στο εξωτερικό, ασχολείται ερασιτεχνικά  με την αγγειοπλαστική, διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία, τρέχει σε αγώνες και ονειρεύεται.
   
Τα βιβλία της κυκλοφορούν σε μορφή e-book στο www.easywriter.gr, στην Ελληνική γλώσσα, καθώς και στο  www.amazon.com στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα και στο www.lulu.com, επίσης στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.
Πρόσφατη βράβευση της αποτελεί και ο τρίτος έπαινος που απέκτησε με το διήγημα της "Ζώντας με το Τηλεκοντρόλ" στο χέρι από τον διακεκριμένο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού στον ΛΓ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η μάχη των ζώων της Μαρίας Καφφέ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Μία φορά και ένα καιρό.......
 Σε μία αβέβαια τοποθεσία ανάμεσα στην γή και  τον ουρανό...
ΑΦΗΓΗΤΗΣ Η αράχνη-τσαλαπετεινός:
    Σε μία αβέβαιη τοποθεσία μεταξύ γής και ουρανού γεννήθηκε η αράχνη- τσαλαπετεινός ...Κάποτε ζούσε στη σκιά ενός πολύ σκοτεινού δάσους μία αράχνη πλέκοντας τον ιστό της μέσα από τα πόδια της .Της άρεσε πολύ να πλέκει κάτω  στις αχτίδες του λαμπερού ήλιου που ακτινοβολούσαν για να θαυμάζουν όλοι την ομορφιά και το μεγαλείο του έργου της,  ήθελε να βγεί από το σκοτάδι, για αυτό το λόγο και είχε ξεκινήσει  ένα τρελό χορο,αριστερά,δεξιά μπαλατζάρωντας όλο και πιο ψηλά.
 Στην κορυφή ενός δέντρου, ένας τσαλαπετεινός με βαθύ πορτοκαλί χρώμα ,σφύριζε μελωδικά αλλά η αράχνη μόλις τον άκουσε άρχισε να τον πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις....Ο τσαλαπετεινός όμως αμέσως κατάλαβε τον κύνδινο αυτού του  τρελού χορού   και απομακρύνθηκε γρήγορα πετώντας απο κλαδί σε κλαδί στα δέντρα του δάσους .Και έτσι χάθηκε....

ΜΑΥΡΟ

Η ΓΑΤΑ-ΜΠΑΛΟΝΙ  λαμβάνει χώρα στο σκοτάδι (ΕΙΜΑΙ ...)

ΦΩΣ

Η ΓΑΤΑ-ΜΠΑΛΟΝΙ  χορεύει ευτυχισμένη στον αέρα..

ΘΟΡΥΒΟΣ.

Η ΓΑΤΑ-ΜΠΑΛΟΝΙ  τρόμαξε πάρα πολύ και  για να υπερασπισθεί  το μπαλόνι της να μην εκραγεί  πέφτει στο έδαφος αγκαλίαζοντάς το.

ΣΚΟΤΑΔΙ..

Η ΓΑΤΑ-ΤΙΓΡΗΣ εμφανίζετε μέσα απο το σκοτάδι,μια γάτα πολύ επιθετική, είμαι μία γάτα  κοσμοπολίτικη ..

ΦΩΣ.

Η ΓΑΤΑ-ΤΙΓΡΗΣ όταν βλέπει έναν εισβολέα στο έδαφος της, στην αρχή έμεινε έκπληκτη απο την παρουσία της ΓΑΤΑΣ-ΜΠΑΛΟΝΙ, αυτο το παράξενο και διαφορετικό όν που όμοιο του δέν είχε ματαδεί, Μετά όμως θυμώνει και  ξεκινά την επίθεση στην ΓΑΤΑ-ΜΠΑΛΟΝΙ και προσπάθεί να την γρατσουνίσει με τα μυτερά της νύχια ..Έτσι λοιπόν ξεκίνησε μια άγρια πάλη ανάμεσα στις δύο γάτες  με δυνατές κραυγες.

 ΣΚΟΤΑΔΙ ....

  Η  ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ (ΕΙΜΑΙ ...)
  
  ΦΩΣ
 
    Η Κένταυρος ακούγοντας  τον ήχο της μάχης, της ξύπνησαν τα πολεμικά της ένστικτα.Τρέχει καλπάζωντας στο πεδίο της μάχης και μπαίνει μεταξύ των δύο γάτων και προσπαθεί να προστατεύσει την ανθρώπινη  πλευρά με το μέρος του για την ΓΑΤΑ-ΜΠΑΛΟΝΙ και να χτυπήσει την ΓΑΤΑ-ΤΙΓΡΗ με τα πίσω πόδια της  από την μεριά  των ζώων.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΑΡΑΧΝΗ-ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ υφαίνει με το στόμα της τον ίστο της σαν να επρόκειται να παρέμβει στην ιστορία, αλλά βλέποντας την μάχη να αγριέυει,τους πλησιάζει αργά -αργά με σκοπό να τους ηρεμίσει με το μελωδικο τιτιβισμά της  όταν όμως καταλαβαίνει οτι δεν πετυχαίνει τίποτα και η μάχη συνεχίζετε ,τότε αρχίζει να δένει με τον μαγικό  ίστο της τους τρείς πρωταγωνιστές για να τους ακινητοποιήσει σαν να είναι ένα άγαλμα και μετά επιστρέφει στην θέση της...

ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗ-ΤΣΑΛΑΠΕΤΕΙΝΟΣ: Έχτισαν τις πυραμίδες και τις κυλιόμενες σκάλες αλλά ακόμα  μεταξύ τους πετάνε δακρυγόνα για ένα κομμάτι Γη χωρίς να λογαριάζουν οτι με την πάροδο των χρόνων, μέρα με τη μέρα εχω κατασκευάσει για  αυτούς  έναν ιπτάμενο χαλί που θα πετούσε με όλους σε ένα διαφορετικό μέλλον .Τώρα όμως έγιναν ενα  άγαλμα που θα μπορεί όλος ο κόσμος να θαυμάσει στο μουσείο του Λούβρου.
ΤΕΛΟΣ 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιήμα
Το κορίτσι και τα άστρα
Ένα κορίτσι μελαγχολικό που κοίταζε τα άστρα,
μικρές λευκές κουκίδες,μικρές τυφλές ελπίδες,
όνειρα απατηλά,μα όχι και τόσο,
πόσο κοντά,μα και πόσο μακρυά,
η σκέψη της ταξίδευε,εκεί ψηλά στα ουράνια,
βλέπεις αυτό το φώς εκεί είναι ο μπαμπάς της είπανε,
και πόσο μακρυά ,και πόσο κοντά,
δεν ήξερε,μόνο ήλπιζε,
και η ελπίδα να τον βρεί,η ελπίδα για ζωή,
χάθηκε με στις σκέψεις της,και το κύμα έσκαγε στα πόδια της,
ονειρεύτηκε
έκανε ευχές η ζωή της να αλλάξει,
πόσο αγαλλίαση ένιωθε και πόσο ανάλαφρη σαν να ταξίδευε μαζί τους,
το κορίτσι με τα άστρα,
και να που ξημέρωσε,και δεν το κατάλαβε,
η αυγή έδωσε τέλος στα όνειρά της

την βρήκαν εκεί δίπλα στο κύμα,
το προσωπό της έλαμπε,τα μάτια της έμοιαζαν με άστρα,

δεν μίλησε,μόνο χαμογέλασε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com