Ξεκινούν οι έλεγχοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τους δασικούς χάρτες

Στο παρά πέντε ξεκινούν οι έλεγχοι των δασικών χαρτών με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών στις περιοχές στις οποίες έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.


Αφορά σύμφωνα με τον agrotypos.gr εκτάσεις που φαίνονται ως «δασικές ή χορτολιβαδικές στην παλαιότερη αεροφωτογράφιση» του 1945 και «άλλης μορφής στην πλέον πρόσφατη αεροφωτογράφιση» του 1960. Να σημειωθεί ότι στις 27 Ιουλίου λήγει η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση όσοι αγρότες είναι ενταγμένοι στο ΟΣΔΕ και η έκτασή τους είναι εκχερσωμένη. Την ίδια στιγμή πάνω από 400.000 δηλωμένα στο ΟΣΔΕ αγροτεμάχια επικαλύπτονται ολικώς ή μερικώς με δασικούς χάρτες και χιλιάδες αγρότες κινδυνεύουν να μην πληρωθούν τις ενισχύσεις της ΚΑΠ.

Σύμφωνα με την απόφαση η Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος θα χορηγήσει στον ΟΠΕΚΕΠΕ το ψηφιακό περίγραμμα των εκτάσεων για τις περιοχές στις οποίες αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες.

Στη συνεχεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποστέλλει στην Διεύθυνση και στην ΕΚΧΑ Α.Ε. το γεωχωρικό περίγραμμα του συνόλου των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί με Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) στο (ΟΣΔΕ) α) το τρέχον (2017) και β) ενοποιημένο για τα τρία τελευταία έτη (2014-2015-2016), όπως τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS) του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στη συνέχεια θα ενημερώσει τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), των οποίων οι εκτάσεις φαίνονται σαν δασικές, σύμφωνα με το αρχείο της Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας, να απευθυνθούν στα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ) ή τη Δασική Υπηρεσία της περιοχής τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.
www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com