Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Β.Αιγαίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου παρακολούθησε σήμερα τους αγώνες στίβου που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Αθλητικής και Πολιτιστικής Συνάντησης Νέων Βορείου Αιγαίου, που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου στο στάδιο της Μυτιλήνης. Στους αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες συλλόγων κλασικού αθλητισμού από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Αναφερόμενη στον νέο αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό η Περιφερειάρχης δήλωσε τα ακόλουθα:
«Με χαρά καλωσορίζουμε στην Περιφέρειά μας έναν νέο θεσμό. Έναν νέο πολιτιστικό και αθλητικό θεσμό. Την “Αθλητική και Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου”.
Η συνάντηση των ανθρώπων είναι πάντα μια πηγή έμπνευσης. Έμπνευσης, δύναμης και δημιουργίας.
Η ιδέα του νέου θεσμού που ξεκίνησε σήμερα τον βίο του εδώ στη Μυτιλήνη, είναι να διαδοθεί και να εμπεδωθεί το αθλητικό πνεύμα, παράλληλα, δίπλα και μαζί με τη γνώση του τόπου μας και ιδιαίτερα του παρελθόντος του, όπως αυτό φτάνει σε μας ως πολιτισμός και ως κοινωνική δημιουργία.
Πιστεύω ότι γνωρίζοντας τον τόπο μας, γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
Εμείς, εδώ στο Βόρειο Αιγαίο, έχοντας συνείδηση της ταυτότητάς μας σε σχέση ζωντανή με το παρόν, θέλουμε και προσπαθούμε κάθε συνάντηση, όπως αυτή η αθλητική και πολιτιστική συνάντηση, να είναι συνάντηση ελπίδας και αισιοδοξίας.
Εύχομαι επιτυχία στον νέο θεσμό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com