"Με ένα σφυρί και μια λούπα" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις
ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 2017
τον Ιούλιο στο Μουσείο

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Με ένα σφυρί και μια λούπα
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ώρα 20:00
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

«Με ένα σφυρί και μία λούπα» είναι το θέμα του εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου και ώρα 20:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.
Οι προβολές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Μουσείου με θέμα «Γιορτές της Γης», που ως στόχο έχουν να αναδείξουν επιστημονικά θέματα που σχετίζονται με το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, αλλά και διάφορες πτυχές της φυσικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου.

Το ντοκιμαντέρ «Με ένα σφυρί και μία λούπα» είναι μια παραγωγή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για την υλοποίηση της ταινίας συνεργάστηκαν στενά ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Βασίλης Μέλφος, ο Επίκουρος Καθηγητής Α.Π.Θ. Αλέξης Χατζηπέτρος, η φοιτήτρια Γεωλογίας Α.Π.Θ. Ζωή Πανταζοπούλου και η Ιωάννα Παρλάντζα που σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ.
Στόχος των συντελεστών του ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας, είναι να έρθει το ευρύ κοινό πιο κοντά στην επιστήμη της Γεωλογίας και τα θεματικά αντικείμενά της. Η Γεωλογία αποτελεί μέρος της ζωής μας και τα αντικείμενά της έχουν ποικίλες εφαρμογές για το κοινωνικό σύνολο, οι οποίες θα παρουσιαστούν μέσα από εντυπωσιακές εικόνες και αναλυτικές περιγραφές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Μουσείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr. Πληροφορίες επίσης βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.lesvosmuseum.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου