“Πέρασμα στην Μεσόγειο” στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

“Πέρασμα στην Μεσόγειο”

Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης - Αρχοντικό ‘Χαλίμ Μπέη’, Λέσβος 2017

Την τελευταία δεκαετία, έχω εστιάσει το ενδιαφέρον μου στα λιμάνια της Μεσογείου, ψάχνοντας για ένα διαπολιτιστικό διάλογο ανάμεσα στις χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα.Με τον τίτλο “Πέρασμα” προσπαθώ να εκφράσω ένα μετέωρο βήμα. Ένα βήμα όπου οι επιθυμίες και οι εμπειρίες από το παρελθόν συλλέγονται και επηρεάζουν την προσδοκία της ζωής σήμερα. Η ευθραυστότητα, ως κατάσταση αμφιβολίας, αντανακλάται στα υλικά που χρησιμοποιώ, ενώ ταυτόχρονα τα χρώματα κίτρινο και μπλε τείνουν να κυριαρχούν στο έργο μου.

Το εικαστικό δρώμενο “Περασμα στην Μεσόγειο” έχει παρουσιαστεί στα λιμάνια της Νάπολης, Αλεξάνδρειας, Κων/πολης, Τεργέστης, Τύνιδας, στο αρχαιολογικο μουσείο Empuries της Καταλονίας και των Χανίων.

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης θα παρουσιάσω πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά, από τις ενότητες “Ευχάριστα κλουβια” - “Πέρασμα” και μια νεα εγκατάστασης insitu.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυτιλήνης, θα διοργανώσουμε - σε συνεργασία με την καλλιτέχνη Nienke Brokke - εργαστήρια στον πολιτιστικό χώρο Mozaik.
Πάνος Μητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com