Μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των τραπεζών στο πρώτο εξάμηνο του 2017

Το ύψος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ) των τραπεζών παρουσίασε μείωση 2% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και 3,2% στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αγγίζοντας τα 102,9 δισ. ευρώ ή το 44,9% των συνολικών ανοιγμάτων, σύμφωνα με την Έκθεση της ΤτΕ. Σημειώνεται ότι τα ΜΕΑ αφορούν τα "κόκκινα" δάνεια με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και δάνεια αβέβαιης είσπραξης χωρίς τη ρευστοποίηση εξασφάλισης, ανεξαρτήτως ημερών καθυστέρησης.
Σε σχέση με το Μάρτιο του 2016, όπου τα ΜΕΑ έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο, παρατηρείται μείωση κατά 5,2% ή 5,7 δισεκ. ευρώ.

Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του 2017, οι τράπεζες κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους που είχαν θέσει για τη μείωση των ΜΕΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2017, τα ΜΕΑ αγγίζουν τα 101,84 δισεκ. ευρώ (εξαιρούνται τα μη ισολογισμού στοιχεία) ή 1,6 δισεκ. ευρώ χαμηλότερα από το ποσό - στόχο.

Εντούτοις, οι τράπεζες έχασαν για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο το στόχο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ), που αφορούν τα κόκκινα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών, τα οποία έφτασαν τα 72,8 δισεκ. ευρώ ή περίπου 0,4 δισεκ. ευρώ υψηλότερα από το στόχο.

Διαβάστε την έκθεση της ΤτΕ για τους Επιχειρησιακούς Στόχους των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων εδώ
http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com