Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Γιορτή Σύκου στο Ίππειος Λέσβου

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Ίππειος, την Κυριακή  17 Σεπτεμβρίου 2017, το απόγευμα, η 5η κατά σειρά Γιορτή Σύκου, με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιππείου, την Κοινότητα Ιππείου και με την συνδρομή  της  Περιφερειακής Εταιρείας Ανάπτυξης Β.Αιγαίου .
Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα, από την αγορά του χωριού όπου μελή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιππείου μαζί με μικρά κοριτσάκια ντυμένα στα λευκά κρατώντας καλαθάκια με σύκα και με την συνοδεία  παραδοσιακής μουσικής, έδωσαν το έναυσμα για την έναρξη της 5ης Γιορτής Σύκου.Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, όπου από νωρίς είχαν στηθεί οι πάγκοι για να μοιράσουν τα εκλεκτά εδέσματα στους παρευρισκόμενους. Γυναίκες του χωριού είχαν ήδη ετοιμάσει γλυκά ,με βάση το σύκο, τα οποία και πρόσφεραν στους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Σάλτας μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ τόνισε την σημασία της γιορτής αναφέροντας ότι το σύκο ήταν ένα ξεχασμένο προϊόν της περιοχής και ότι μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου ξαναέγινε ένα εμπορεύσιμο αγαθό.Φιλοδοξία του Συλλόγου,είπε,οι νέοι να ξαναστραφούν στην παραγωγή σύκου, όπως έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής ,σχεδόν όλο τον προηγούμενο αιώνα.
Ο σεφ της γιορτής, Νικόλαος Μουστάκας, μάς μίλησε για τις συνταγές φαγητών με βάση το σύκο και τον ενδιαφέρον του κόσμου για αυτές.

Μικροπωλητές είχαν την ευκαιρία να διαθέσουν τα προϊόντα τους, ενώ η εκδήλωση έκλεισε στην αγορά του χωριού ,όπου η παραδοσιακή ορχήστρα με τον Νίκο Ανδρίκο με την παρέα του διασκέδασε όσους βρέθηκαν στην γιορτή.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα τους χορηγούς,όσους διέθεσαν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών από την Μυτιλήνη,τις γυναίκες του χωριού για την παρασκευή και διάθεση των γλυκών.
Φιλοδοξία παραμένει κάθε χρόνο η γιορτή του Σύκου να γίνεται καλύτερη.


Φωτογραφίες:Ζήνα Σάλτα
                       Παναγιώτης Κολέτσης
                       Κατερίνα Σπήλιου
                       Μαρία Πολύμου
Βίντεο:Κατερίνα ΣπήλιουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com