Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 73η Επέτειο Απελευθέρωσης της Λέσβου από τους Γερμανούς Κατακτητές

Θέμα: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
   Με ιδιαίτερη επιτυχία έγιναν  το Σάββατο  9/9/17 οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 73η Επέτειο  Απελευθέρωσης της Λέσβου από τους Γερμανούς Κατακτητές ,(τα τελευταία στρατεύματα έφυγαν τα χαράματα της Κυριακής  10 Σεπτεμβρίου 1944).

   Ο κ. Δήμαρχος αποδεχόμενος προτάσεις των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας για την αναβάθμιση των εκδηλώσεων, συγκρότησε από τις αρχές του προηγούμενου  μήνα Οργανωτική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θεόδωρο Στεργίου και μέλη :κ. Α. Ιωσηφέλλη (Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού), κ Γ. Γαλέτσα, κ Α .Χατζημαλλή, κ Δ. Μπουρνού ,κ. Χ. Κυπαρίσση , που με την συμμετοχή των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής  Δημιουργίας διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις .
   Στις 10:30 το πρωί ,εκατό περίπου δρομείς ξεκίνησαν τον 2ο Αγώνα Τιμής  και Μνήμης από το κτήριο της Γκεστάμπο (βίλα Ηλιοπούλου)στη Σουράδα ,αφού ενημερώθηκαν  για τα όσα συνέβαιναν σ΄αυτό το άντρο βασανιστηρίων στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής 1941-1944.
Τερμάτισαν στο Μνημείο των 42 Εκτελεσμένων Συμπατριωτών μας στα Τσαμάκια. Στο χώρο του τερματισμού έγινε απονομή τιμητικών επάθλων στους αθλητές. Επίσης στο ίδιο σημείο, λειτούργησε Έκθεση Φωτογραφίας των 42 Εκτελεσμένων Συμπατριωτών μας.
   Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με την παρουσία και των δυο Μητροπολιτών του νησιού, χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Λέσβου κ. Παναγιώτη Τσουπή  εκ μέρους του Δήμου Λέσβου, Μαρτυρίες από τον συγγραφέα Γεώργιο Γαλέτσα ,προσκλητήριο των σαράντα δυο εκτελεσμένων συμπατριωτών μας ,κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της 98 ΑΔΤΕ, του Δήμου Λέσβου, του ΝΠΔΔ Πολιτισμού –Τουρισμού –Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ,της ΠΕΑΕΕΑ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
   Η εκδήλωση ,την οποία τίμησε με την παρουσία του αρκετός κόσμος και στρατιωτικό άγημα της 98 ΑΔΤΕ, έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τη μουσική μπάντα της Εθνοφυλακής Λέσβου.
  Συγχαίρουμε θερμά τα μέλη των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας για την συμμετοχή στην διοργάνωση της εκδήλωσης  καθώς και όλους τους πολίτες ,τους Εθνοφύλακες της ΕΤΕΘ,τον Απόλλωνα Βουναρακίου, τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης, τον Αίγειρο Μυστεγνών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που συμμετείχαν στον Αγώνα Τιμής και Μνήμης. Για την ασφαλή συμμετοχή των δρομέων φρόντισαν η Τροχαία και το ΕΚΑΒ. Τα ΜΜΕ πρόβαλλαν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
                                                                                                                           Ο Δήμαρχος
                                                                                                                           ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΑΛΗΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com