"Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και η υποκρισία δεν έλειψαν με αφορμή την επίσκεψη του Μ. Βερβει στο νησί μας"

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Μ. Βερβει στο νησί μας, δεν έλειψαν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και η υποκρισία από τους ιθύνοντες. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν (όπως εξάλλου έκαναν και τον περασμένο Φλεβάρη) σύγκρουση Δημάρχου με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχει διαφωνία, προκειμένου να χαϊδέψουν τα αφτιά όλων.

Η διαφωνία δεν είναι στην ουσία του προβλήματος που είναι η κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας που μετατρέπει τα νησιά μας σε αποθήκες αλλά στον αριθμό... των εγκλωβισμένων και στο αν τα χρήματα που έχουν δοθεί έχουν γίνει "έργο". Ας μας πουν λοιπόν οι ιθύνοντες πόσα είναι τα χρήματα που έχουν δοθεί από την "Ευρώπη" για την Μόρια και τον "Καρά Τεπέ" τόσο στην κεντρική κυβέρνηση όσο και στην αυτοδιοίκηση και ποιος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων στις δύο δομές; Να μας πουν αν συναινούν με τις απευθείας αναθέσεις  σε ΜΚΟ ντόπιες και ξένες που ανεξέλεγκτες και δημοσία δαπάνη, δρουν στον τόπο μας.   
 Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Μ. Βερβει δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Πριν γίνει υπεύθυνος της διαχείρισης της κοινής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό ήταν επικεφαλής της ομάδας εφαρμογής "δομικών μεταρρυθμίσεων" (ιδιωτικοποιήσεων) στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου (Σεπτέμβριος 2015) εκ μέρους της τρόικας. Προφανώς η ανάληψη εκ μέρους του της παρούσας θέσης ήλθε ως επιστέγασμα της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης και της κοινωνικής πρόνοιας για τους πρόσφυγες. Να θυμίσουμε ότι σε αμέσως προηγούμενη επίσκεψη του στη Λεσβο (Φεβρουάριος 2017), είχε εκδόσει δελτίο τύπου με το οποίο ανέφερε οτι ο Δήμαρχος Λέσβου είχε συμφωνήσει με το πλάνο δράσης του, στο οποίο αναφέρεται ρητά οτι η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα κάνει οτι πρεπει για να διατηρήσει το γεωγραφικό αποκλεισμό των μεταναστών στα νησιά (επισυναπτόμενο). Να θυμίσουμε οτι η αντιπολίτευση και στο δημοτικό συμβούλιο (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) ουδέποτε κατέκρινε αυτή τη συμφωνία που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στο νησί μας και ουδέποτε κατέκρινε τη δράση (πρότερη και παρούσα) του Μ. Βερβει. Πως να το κάνει άλλωστε αφού ειναι συνυπεύθυνη με την ψήφο της και για το τρίτο μνημόνιο και για αυτή τη συμφωνία που μετατρέπει το νησί μας σε αποθήκη ψυχών. Σε όλα τα υποκριτικά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, οφείλουμε να ξαναθυμιζουμε γεγονότα και αλήθειες.

Στρατος Γεωργουλας
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com