Παρουσίαση της οικογένειας αγγειοπλαστών-κεραμιστών Κουρτζή στην 55η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Οι Κουρτζήδες (1820-σήμερα) σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της λεσβιακής κεραμικής στο Μαρούσι
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 2 μμ ξεκίνησε η τιμητική παρουσίαση της οικογένειας αγγειοπλαστών-κεραμιστών Κουρτζή από την Αγιάσο της Λέσβου, στην Αίθουσα Τέχνης Αλέξανδρος Γαρδέλης, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Λ. Κηφισίας,207 στο Μαρούσι, στα πλαίσια της 55ης  Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής.
Την παρουσίαση προλόγισε ο αρχαιολόγος–κεραμίστας Νίκος Λιάρος και κατόπιν πήρε το λόγο ο ίδιος ο χημικός-κεραμιστής Ηλίας Κουρτζής (5η γενιά). Το συναισθηματικό τού χαρακτήρα του και το πηγαίο χιούμορ του έδωσαν στην παρουσίαση μια άλλη διάσταση. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέσα από έξι γενιές με πλούσιο οπτικό ψηφιακό υλικό. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων συγγενών του και τα παιδιά του Ελπίδα και Νίκος (6η γενιά), καθώς και το εγγόνι του. Παρ’ όλο που η παρουσίαση διήρκεσε σχεδόν δυο ώρες, ο κόσμος που παρακολουθούσε δεν κουράστηκε στιγμή.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πέρασαν όλοι στην αλέα τού σπιτιού της κεραμικής όπου σερβιρίστηκε η παραδοσιακή σιφναίικη ρεβιθάδα μαγειρεμένη στον ξυλόφουρνο. Το απόγευμα οι αίθουσες αγγειοπλαστικής και πηλοπλαστικής γέμισαν από μικρούς και μεγάλους που δοκίμασαν τις ικανότητές τους. Ήταν μια μέρα γεμάτη δημιουργία.

(Από σχετική ανάρτηση της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών Αγγειοπλαστών)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com