Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 8ης Νοεμβρίου 1912

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 8"Σ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912  
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 
ΩΡΑ 7.00 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης.
ΩΡΑ 8.00: Η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ Θα παιανίζει, κατά μήκος των οδών της πόλης της Μυτιλήνης, Θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 9.15: Μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο Φρούριο της πόλης, με τη συμμετοχή τιμητικού Στρατιωτικού Αποσπάσματος. Όταν η πομπή φθάσει εμπρός στο ξενοδοχείο «Γαλάζια Θάλασσα», ο Δήμαρχος Λέσβου Θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ελευθερωτή της πόλης. Μετά την κατάθεση στεφάνου, Θα συνεχιστεί η πορεία προς το Φρούριο, όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας. Την πομπή στην οποία θα προηγείται ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνοδεύουν οι Αρχές της πόλης, οι εν ενεργεία και Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, οι Πρόίστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Πρόεδροι και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Οργανισμών, οι Δ/υτές Τραπεζών, οι Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, οι Επιστημονικοί και λοιποί Σύλλογοι και τα Σωματεία της πόλης.
ΩΡΑ 10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τη Διευθύντρια του 2" Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης κ. Μαρία Τζούρα.
ΩΡΑ 11.15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι» και κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Αποστράτων Αξιωματικών, τις αντιπροσωπείεςΑναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από αντιπροσωπείες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
ΩΡΑ 12.00 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αναγνωρισμένων Εθελοντικών Οργανώσεων, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.
ΩΡΑ 17.00 : Υποστολή της σημαίας, με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.
Παράλληλες εκδηλώσεις
Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας Απελευθέρωσης της Λέσβου (Διοργάνωση Ελλ
Στρατού, Επιμελητηρίου και Δήμος Λέσβου) στο Επιμελητήριο Μυτιλήνης στις 7 Νοεμβρίού 2017 στις 7:30 το βράδυ, με εκθέματα φωτογραφικού υλικού από το Δήμο Λέσβου και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών & Θεσσαλονίκης.
Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 7ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 8ης Νοεμβρίου 2017.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Αρχαιολογικών Μνημείων, καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 7ης και 8ης Νοεμβρίου 2017.
Τελετάρχες ορίζονται ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κος Κουμπάρος Προκόπης και ο υπάλληλος του Δήμου Λέσβου κ. Χατζημαλλής Αργύρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου