Κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη: οι μέχρι τώρα εξελίξεις

Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Μυτιλήνη από ομάδα προσφύγων και νεαρών που δηλώνουν «αλληλέγγυοι». Οι καταληψίες έχουν κλείσει την εξωτερική πόρτα του κτηρίου με αλυσίδα και απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να μπει μέσα, ενώ έχουν αφαιρέσει από την θέση της την ταμπέλα του κόμματος.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν, σήμερα το πρωί να έλθουν σε επαφή με τους πρόσφυγες εμποδίστηκαν από τους νεαρούς και μόνο μετά από επιμονή των πρώτων έγινε δυνατή μια συνάντηση με εκπροσώπους των προσφύγων στην εξώπορτα του κτηρίου.

Οι πρόσφυγες, με την μετάφραση Αφγανού που βρίσκεται μέσα στο κτήριο και δηλώνει «διεθνής παρατηρητής, εκπρόσωπος του Αφγανικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες» δηλώνουν ότι επιμένουν στα αιτήματα που διατύπωσαν το Σάββατο το βράδυ.

Ποιοι βρίσκονται ακόμα στο κτήριο και πως μπήκαν μέσα
Ενώ ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται μέσα στο κτήριο δεν είναι γνωστός, σε αυτό υπάρχουν δυο ομάδες. Πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν και μια μικρή ομάδα νεαρών που δηλώνουν «αλληλέγγυοι». Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μαζί με την ομάδα των νεαρών οδήγησαν τους πρόσφυγες το Σάββατο το μεσημέρι στο να καταλάβουν τα γραφεία, δεν βρίσκονταν, τουλάχιστον σήμερα το πρωί στον χώρο.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίας μας, η είσοδος των καταληψιών στον χώρο των γραφείων, το Σάββατο το μεσημέρι, έγινε με την παραβίαση ενδιάμεσης πόρτας διπλανού κτηρίου, της οποίας η ύπαρξη, όπως λένε στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άγνωστοι ακόμα και σε αυτούς!

Οι επιπτώσεις στο τοπικό κίνημα αλληλεγγύης
Εν τω μεταξύ προβληματισμός υπάρχει ανάμεσα σε μέλη του τοπικού κινήματος αλληλεγγύης, σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της ενέργειας στο κίνημα.  Πολλοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους, για το κατά πόσο ο σχεδιασμός για μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση που προγραμματίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα στο νησί, μπορεί πλέον κάτω  από αυτές τις συνθήκες να προχωρήσει και πολύ περισσότερο αυτή η συγκέντρωση να έχει επιτυχία.
http://www.mplokia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com