Αυτά είναι τα πέντε ονόματα της πρότασης Νίμιτς σύμφωνα με ιστοσελίδα των Σκοπίων

Οι διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ έλαβαν πέντε ονόματα την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη από τον Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η σκοπιανή ιστοσελίδα MKD.mk, η οποία αποκαλύπτει ποια είναι αυτά τα πέντε ονόματα.
Τα ονόματα είναι στα σλαβικά και είναι τα εξής:

Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας),
Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας),
Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας),
Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και

Republika Makedonija (Skopje) {Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

Η σύντομη γραφή των ονομάτων προτείνεται είναι:
Nova Makedonija,
Severna Makedonija,
Gorna Makedonija,
Vardarska Makedonija και
Makedonija (Skopje).
Νωρίτερα ο Διευθυντής Σύνταξης της Realnews, Βασίλης Σκουρής, μετέφερε τις πληροφορίες του για τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, αναφέροντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Είναι το Νόβα, το Βόρεια και το Άνω τα τρία ονόματα. Υπάρχει ένα ερώτημα, είναι στα Αγγλικά; Οι πληροφορίες λένε αλλά είναι ακόμα αδιασταύρωτες ότι οι δύο τουλάχιστον από τις τρεις ονομασίες είναι στα σλάβικα και θα είναι αμετάφραστες. Έτσι δικαιολογούνται οι σφοδρές αντιδράσεις και η δυσαρέσκεια των Σκοπίων για το όνομα. Η συζήτηση δεν γίνεται μόνο για το όνομα, γίνεται για το erga omnes, για το Σύνταγμα και τα παράγωγα. Το erga omnes φαίνεται ότι τα Σκόπια το συζητούν θετικά, το Σύνταγμα αρνούνται κατηγορηματικά, και στο θέμα των παραγώγων έθνος, γλώσσα, είναι ένα θέμα που είναι ακόμα σε συζήτηση. Και το συζητούν και δεν το συζητούν. Η Αθήνα είναι κάθετη σε όλα αυτά, όπως ξεκινάει η διαπραγμάτευση".
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου