ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ:σχετικά με τις μεταθέσεις των γιατρών του Ε.Σ.Υ.

Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
Θέμα: Σχετικά με τις μεταθέσεις των Γιατρών του Ε.Σ.Υ.
Προς το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ

Με την τροποποίηση του νόμου, για διορισμό στο Ε.Σ.Υ. και τον αποκλεισμό κατάθεσης υποψηφιότητας από γιατρούς υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ. εως τον 12/2017, αποκλείεται από μια σειρά γιατρούς το αναφαίρετο δικαίωμα της μετακίνησης, σε Νοσοκομεία της επιλογής τους. Επιπλέον μετά τη σχετική τροπολογία για δυνατότητα μεταθέσεων γιατρών, στην ουσία δόθηκε αυτή η δυνατότητα σε γιατρούς υπηρετούντες σε όλο το Αιγαίο εκτός Κρήτης και Λέσβου.

Έτσι συνάδελφοι με λόγους μη μόνιμης εγκατάστασης στο νησί (οικογένεια, τόπος καταγωγής ,τόπος μόνιμης κατοικίας), στην ουσία εξαπατήθηκαν και παγιδεύτηκαν. Πιθανότατα κανένας τους δε θα κατέθετε υποψηφιότητα για την κατάληψη της θέσης την οποία κατέχει, αν εκ των προτέρων γνώριζαν, ότι θα τους στερηθεί η δυνατότητα μετακίνησης.

Εξαιρέθηκαν και «τιμωρήθηκαν» από όλο το Αιγαίο οι υπηρετούντες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ένα νοσοκομείο σε παραμεθόριο νησί, που σήκωσε το βάρος εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων της φτώχειας και του πολέμου, ανθρώπων με μεγάλη νοσηρότητα.

Ζητάμε να ενεργήσετε ώστε να αποκατασταθεί η αδικία απέναντι στους συναδέλφους και να τους δοθεί η δυνατότητα μετάθεσης, όπως ισχύει για τους υπόλοιπους συναδέλφους στο Αιγαίο.

Μυτιλήνη, 11 Ιανουαρίου 2018

ο Πρόεδρος                                                    ο Γραμματέας
Ζάμπρας Αλέξανδρος                                   Στρατής Παυλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com