Εκδήλωση για την σύγχρονη λίπανση της Ελιάς στο Πλωμάρι

Η λίπανση της ελιάς είναι η πιο βασική επέμβαση για αύξηση της απόδοσης αλλά και βελτίωση της ποιότητας του λαδιού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή τι, πως,πότε και πόσο λίπασμα θα ρίξει ο καλλιεργητής.


Οι ανάγκες της ελιάς σε θρεπτικά στοιχεία αλλάζουν από περιοχή σε περιοχή. Το έδαφος μεταβάλλεται κάθε εποχή και έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως η οξύτητα οργανική ουσία, η αργιλος,το βάθος,το ενεργό μικροβιακό φορτίο, τα ανόργανα στοιχεία, η κλήση ικανότητα συγκράτησης νερού που μας επιβάλουν διάφορες επιλογές θρέψης των δένδρων.
Όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας των δένδρων, το μικρόκλιμα της περιοχής, το κλάδεμα και το μέγεθος της βλάστησης, το έδαφος και το ιστορικό λίπανσης τόσο πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα θρέψης με έναν Γεωπόνο μπορούμε να σχεδιάσουμε.
Στη σύγχρονη λίπανση της ελιάς που υπάρχουν τόσες μελέτες και επιστημονικές αναλύσεις, αλλά και τόσο ποιοτικά προϊόντα λίπανσης έχουν ξεπεραστεί οι λαθεμένες και εμπειρικές αντιλήψεις που περιορίζουν μακροχρόνια την παραγωγή.
Με την εκδήλωση- ενημέρωση θέλουμε να συμβάλουμε στην σύγχρονη ορθολογική λίπανση για να μειωθεί το οικονομικό κόστος, οι περιαυτολογικές επιπτώσεις αλλά και στην αναγέννηση του Λεσβιακού ελαιώνα.
Την εκδήλωση οργανώνει η Λέσχη Πλωμαριου ‘Βενιαμίν ο Λέσβιος’ την ΤΡΙΤΗ 6/2/2018 ΣΤΙΣ 6.30 μμ στο ΠΛΩΜΑΡΙ στην αίθουσα εκδηλώσεων μας. Σας καλούμε όλους στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση-συζήτηση μας.
ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας την φωτογραφία σας,
την αποψή σας, την καταγγελία σας,
δώστε δύναμη στη φωνή σας,αναδείξτε την δική σας ιστορία,
στο e-mail: 24oresblog@gmail.com