Απορρίφθηκε η πρόταση του "Άλλου Δρόμου" για δημοψήφισμα σχετικά με την διάσπαση του Δήμου Λέσβου

Ποιος φοβάται το λαό; ποιος δεν θέλει τη διάσπαση;
Ήταν μια αποκαλυπτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για μια ακόμα φορά με οριακή απαρτία ακόμα και για ένα τέτοιο σημαντικό θέμα. Με μια γνώμη από τη νομική υπηρεσία της δημοτικής αρχής αντισυνταγματική και πολιτικά προβληματική σύμφωνα με την οποία  το ΔΣ δεν πρέπει να έχει λόγο για κάθε θέμα που "συνιστά προϊόν πολιτικής βούλησης".

Ακόμα και έτσι όμως η πρόταση του Άλλου Δρόμου συγκέντρωσε την πλειοψηφία των ψήφων (16). Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό γιατί η μειοψηφία της δημοτικής αρχής (13) δεν δέχθηκε καν να μπει το θέμα προς συζήτηση και άρα δεν συγκεντρώσαμε τις 23 ψήφους που χρειαζόμασταν. Μια μειοψηφία η οποία καλυμμένη πίσω από τη διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι "του υποσχέθηκε ο Σκουρλετης ότι θα διασπαστεί ο Δήμος... άλλωστε το δήλωσε και ο κος Παλλης ότι θα γίνουν δυο οι δήμοι", αλλά και με επιχειρήματα όπως "να μην αποδυναμωθεί η θέση του ΔΣ", "να μην ακούσουν και οι άλλοι δήμοι και θέλουν και αυτοί διάσπαση" κλπ, αρνήθηκε το στοιχειώδες· να γίνει δημόσια συζήτηση και να αποφασίσει ο λαός. Μήπως τελικά πίσω από την "εμπιστοσύνη" στους κυβερνώντες (όπως ακριβώς και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που φυσικά δεν προχώρησαν σε διάσπαση) και με τις απουσίες δημοτικών συμβούλων, κρύβεται μια έλλειψη ντόπιας πολιτικής βούλησης για τη διάσπαση;
Μήπως αυτός ο τόπος χρειάζεται μια άλλη δημοτική αρχή που να διεκδικεί και μην φοβάται να ρωτάει τη γνώμη του λαού;
Ο Άλλος Δρόμος θα συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε. Δεν χάνουμε το θάρρος μας επειδή μια μειοψηφία συμβούλων είτε με την απουσία της είτε με την άρνηση συζήτησης, αποδείχθηκε "λίγη". Έχουμε το δίκιο και θα το διεκδικήσουμε.

Στράτος Γεωργούλας
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Λέσβου «ο Άλλος Δρόμος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου