Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη και Αθανασίου στο Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών  κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβησαν σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, στη Λέσβο, όπου και πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Kέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης του νησιού. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δυστυχώς, η εικόνα στη Μόρια παραμένει τραγική. Ουσιαστικά, επεκτάθηκε ο καταυλισμός στα διπλανά χωράφια, διαμορφώνοντας συνθήκες απάνθρωπες για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σ’ αυτόν.

Αλλά και για τους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους διαρκώς να απαξιώνονται και τον τόπο, όπου θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, να γίνεται, πλέον, αφιλόξενος και για τους ίδιους.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο κ. Μουζάλας, ενώ εκλήθη στη Βουλή μετά από τέσσερις εβδομάδες να απαντήσει στο τι θα κάνει για την αποσυμφόρηση των νησιών, δεν μας είπε τίποτα.

Στέρεψε η Κυβέρνηση και από υποσχέσεις προς τους νησιώτες. Γιατί μέχρι τώρα ό,τι και αν έχει υποσχεθεί, δεν το έχει υλοποιήσει σε κανένα επίπεδο.

Αυτό πλήττει την εικόνα της χώρας και στο εξωτερικό, αλλά πλήττει και την εθνική συνοχή στο εσωτερικό.

Θέλω, για άλλη μια φορά, να επιστήσω την προσοχή σε αυτόν το δοκιμαζόμενο τόπο, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και ιδιαίτερα, στο χωριό της Μόριας. Γιατί  δεν μπορεί να γίνει μια μαύρη κουκίδα στο χάρτη, στην οποία δεν θα λειτουργούν οι - κοινωνικά αποδεκτές - παροχές προς τους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους.

Και είναι μια έκκληση και ανθρωπισμού, αλλά και μια έκκληση εθνική. Ότι δηλαδή, δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το Βόρειο Αιγαίο στη τύχη του, να γίνει το hot - spot όλης της Ευρώπης».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου