O Γιάννης Πρωτούλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στην Μυτιλήνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες του νησιού μας.

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο είναι επικίνδυνες.Η αστική τάξη της Τουρκίας, με συνεχείς και κλιμακούμενες επιθετικές ενέργειες, αμφισβητεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Η κατάσταση συνεχώς οξύνεται και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους θερμών επεισοδίων.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και η συμμαχία της με τις ΗΠΑ προστατεύουν την ασφάλεια του λαού και τα σύνορά μας.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.

Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και έχει σοβαρότατες ευθύνες για τη γκριζοποίησή του. Το ίδιο και οι ΗΠΑ. Ποια σύνορα λοιπόν θα προστατεύσουν; Αυτά που δεν αναγνωρίζουν;

Αυτοί δεν προστατεύουν τα σύνορα καμιάς χώρας. Αντίθετα, για τα συμφέροντά τους εξαπολύουν πολέμους, αιματοκυλούν λαούς,  αλλάζουν και ξαναχαράζουν τα σύνορα. Αυτό έκαναν στα Βαλκάνια, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, αυτό κάνουν και τώρα στη Συρία.

ΝΑΤΟ και ΗΠΑ πρωταγωνιστούν στους οξυμένους ανταγωνισμούς που μαίνονται στην περιοχή μας, προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους έναντι της Ρωσίας και της Κίνας. Σε αυτή τη λυσσαλέα διαπάλη, πως δηλαδή να μοιρασθούν οι σφαίρες επιρροής, τα ενεργειακά κοιτάσματα και οι δρόμοι μεταφοράς των εμπορευμάτων συμμετέχουν και οι αστικές τάξης της Τουρκίας και της Ελλάδας. Έτσι εξηγείται η έξαρση της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στο Αφρίν, έτσι εξηγείται και ο στόχος της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά τη χώρα ενάντια, φυσικά, στη γεωστρατηγική αναβάθμιση που επίσης επιδιώκει η Τουρκία. Μόνιμη επιδίωξη και των δύο αστικών τάξεων είναι να αποσπάσουν μεγαλύτερα κέρδη από την υπερεκμετάλλευση των λαών τους αλλά και από το πλιάτσικο σε βάρος των άλλων λαών.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αναλάβει το ρόλο του «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ στην περιοχή εμπλέκει τη χώρα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα παζάρια τους.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός του νησιού μας δίκαια ανησυχεί.

ΤΩΡΑ είναι η ώρα αυτή η ανησυχία να μετατραπεί σε αγωνιστική λαϊκή συσπείρωση και δράση, σε επαγρύπνηση.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσει η βάση της Σούδας.
Όπως δεν έχουν καμιά δουλειά Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά νησιά και εδάφη έτσι δεν έχουν καμιά δουλειά έλληνες στρατιωτικοί εκτός συνόρων. Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλοι στην πατρίδα.
Να αποδεσμευτεί ΤΩΡΑ η χώρα από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και στις δύο πλευρές του Αιγαίου πρέπει να ακουστεί δυνατά το σύνθημα:

ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ

Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν. Από ενδεχόμενη εμπλοκή χαμένοι θα βγούνε και οι δύο. Ο εθνικισμός και το μίσος ανάμεσα στους λαούς, που από κάποιες πλευρές προωθείται, υπηρετούν  τα σχέδια αυτών που και τώρα μας εκμεταλλεύονται  αλλά και από τον πόλεμο έχουν συμφέρον.

Ακούστε τις θέσεις του ΚΚΕ

Ακούστε το κάλεσμα συμπόρευσης που σας απευθύνει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Π.Γ. ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου