1ο σεμινάριο παρατήρησης πουλιών από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής

Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για παρατήρηση πουλιών στη Λέσβο καθώς αυτό τον καιρό στο νησί μπορεί να παρατηρηθούν τόσο τα πουλιά που αναπαράγονται όσο και αυτά που διέρχονται από την περιοχή μας μεταναστεύοντας.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής διοργανώνει τον 1ο κύκλο σεμιναρίων παρατήρησης πουλιών για αυτή τη χρονιά.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου σεμιναρίου έχει ως εξής:
Παρασκευή 13/4 (17:00-20:00) παρακολούθηση παρουσιάσεων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη Σκάλα Καλλονής (ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο)
• Σάββατο 14/4 (8:00-17:00) εκδρομή για πρακτική παρατήρηση πουλιών στους υγρότοπους του Κόλπου Καλλονής (με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τη Μυτιλήνη και θα περάσει από Καλλονή)
Κυριακή 15/4 (8:00-17:00) εκδρομή για πρακτική παρατήρηση πουλιών στη Δυτική Λέσβο (με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από τη Μυτιλήνη και θα περάσει από Καλλονή)

Αναχώρηση λεωφορείου από Μυτιλήνη το Σάββατο και την Κυριακή (για όσους εγγραφούν στο σεμινάριο) στις 8:00 από το ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων.

Δηλώσεις συμμετοχή θα γίνονται δεκτές μέσω e-mail (με απλή αποστολή ονοματεπώνυμου και στοιχείων επικοινωνίας) στο kpekallonis@pvaigaiou.gov.gr ή στο inbox της σελίδας του Κέντρου στο Facebook και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των 25 ατόμων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και σε παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών (με συνοδεία γονέα/κηδεμόνα) με ή χωρίς εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών. Η κατοχή κιαλιών από τους συμμετέχοντες είναι επιθυμητή όμως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης θα διαθέσει εξοπλισμό παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπια, οδηγούς αναγνώρισης πουλιών) για του συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6972-809610 (κα. Ελένη Γαληνού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου