Ο Πολιτισμός, η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης:εκδήλωση από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Κέντρο Βορείου Αιγαίου Europe Direct με επικεφαλής τον καθηγητή, Πάνο Γρηγορίου έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με στόχο να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά, να ενθαρρυνθεί η προβολή της πλούσιας κληρονομιάς της Ευρώπης και να αναδειχθεί ο πολιτισμός ως κινητήρια δύναμη της Ευρώπης.Έτσι για την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα στο Μουσείο Τεριάντ, με θέμα «H πολιτιστική μας κληρονομιά. Ο πολιτισμός, η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης».

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης, Europe Direct Βορείου Αιγαίου διοργανώνει ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια πάνω σε επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα και συνεργάζεται -μεταξύ άλλων- και με τα ΜΜΕ μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις (Σοφία Σωτηρίου τηλ.6944558899).

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ) έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Στο πλαίσιο αυτού του έτους, προγραμματίζονται διάφορες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, που έχουν ως στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στη διατήρησή της. Η πολιτιστική κληρονομιά διαμορφώνει την ταυτότητά μας και την καθημερινή μας ζωή, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πόλεων, των φυσικών τοπίων και των αρχαιολογικών χώρων της Ευρώπης. Δεν βρίσκεται μόνο στη λογοτεχνία, στην τέχνη και στα αντικείμενα, αλλά και στις παραδοσιακές τέχνες που μαθαίνουμε από τους προγόνους μας, στις ιστορίες που αφηγούμαστε στα παιδιά μας, στις γεύσεις που μοιραζόμαστε και στις ταινίες που βλέπουμε και στις οποίες αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου