Η Χορωδία Animato στη Σόφια

Από τη Σόφια της Βουλγαρίας επέστρεψε η Χορωδία Animato, ύστερα από μία πολύ επιτυχημένη εμφάνιση στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ "Petko Staynov". Στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά οκτώ χορωδίες οι οποίες επελέγησαν από τους διοργανωτές βάσει ηχογραφήσεων και βιογραφικού, γεγονός που από μόνο του αποτελεί τιμή για τη μυτιληνιά χορωδία. 

Σύμφωνα με τον κανονισμό του φεστιβάλ το πρόγραμμα των χορωδιών έπρεπε να περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά μουσικά δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Χορωδία Animato παρουσίασε, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Βερβέρη, συνθέσεις αρχαίας ελληνικής και βυζαντινής μουσικής, κομμάτια του αναγεννησιακού συνθέτη Φραγκίσκου Λεωνταρίτη, διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών και τραγούδια των Γ. Χατζηνάσιου και Μ. Θεοδωράκη. Η αποστολή που μετέβη στη Σόφια αποτελείτο από 25 χορωδούς, ενώ τη χορωδία συνόδευσε ο Κωνσταντίνος Κακάμπουρας στο πιάνο, οι Beatrice Ανιτσάκη και Οδυσσέας Σαρρηγιαννίδης στο φλάουτο με ράμφος και η Αθανασία Δαφιώτη με την απαγγελία της.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έλαβαν χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου της Σόφιας "St. Kliment Ohridski" από 30/6 έως 1/7. Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι της χορωδίας ύστερα από δύο επιτυχημένες εμφανίσεις στον ιστορικό ναό του Ταξιάρχη στο Αϊβαλί (2013) και τον ναό του San Trovaso στη Βενετία (2017).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου