Διήμερη περιοδεία, στη Λέσβο, του Γιάννη Πρωτούλη

Συνοδευόμενος από κλιμάκιο τοπικών στελεχών του κόμματος για να καταγράψει τα ζητήματα που απασχολούν τους σεισμοπαθείς της ευρύτερης περιοχής.Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Λέσβο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Χθες το βράδυ περιόδευσε στην βόρεια Λέσβο και μίλησε στην περιοχή του Μανταμάδου, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή της Βρίσας συνοδευόμενος από κλιμάκιο τοπικών στελεχών του κόμματος για να καταγράψει τα ζητήματα που απασχολούν τους σεισμοπαθείς της ευρύτερης περιοχής.

Χθες το πρωί ο κ. Πρωτούλης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα και μίλησε με τη διεύθυνση και το προσωπικό, ενώ το μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την πρόσφατη παράταση της εφαρμογής μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για προεκλογικού τύπου εξαγγελία, που αποσκοπεί στην εξαπάτηση του λαού των νησιών, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σύνδεση της παράτασης του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό.

   Το στέλεχος του ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι σύντομα το κόμμα του πρόκειται να φέρει στη Βουλή νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους των εισιτηρίων και το πάγωμα των χρεών των νοικοκυριών, ενώ αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν νόμο μέσω του οποίου η κυβέρνηση προχωρά στην επιδότηση των εφοπλιστών, για τους οποίους τόνισε ότι «κανένας δεν τους περιορίζει και έχουν το ελεύθερο να αυξάνουν οπότε και όσο θέλουν τις τιμές των εισιτηρίων», εννοώντας ότι όλες οι επιδοτήσεις του μεταφορικού ισοδύναμου θα εξανεμιστούν σε επόμενη αύξηση των ναύλων της ακτοπλοΐας.

   Για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Πρωτούλης ανέφερε ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλες μαζί οι δυνάμεις, ρατσιστές, αντιρατσιστές, δεξιοί, ξενοφοβικοί και σοσιαλιστές, βρέθηκαν αγκαλιά στην τελευταία συμφωνία που προβλέπει στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως χαρακτήρισε τα Κέντρα Μεταναστών κλειστού τύπου, που πρόκειται να λειτουργήσουν σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Λιβύη και σε Αφρικανικές χώρες και τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου