Εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγεs τηs Μικρασιατικής Καταστροφής

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕ.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΚΑΛΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «Το Δελφίνι» .
Εκδήλωση μνήμης για τους πρόσφυγεs τηs Μικρασιατικής Καταστροφής θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018, στις 8:30μ.μ., στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλαs Λουτρών Μυτιλήνηs «Το Δελφίνι».

Στην εκδήλωση αυτή μαθητές και μαθήτριες του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Θα αφηγηθούν τι ιστορίες των προπαππούδων και των προγιαγιάδων τους, οι οποίοι ήταν Μικρασιάτεs πρόσφυγεs. Παράλληλα θα προβληθούν σπάνια κειμήλια και φωτογραφίες που εκείνοι έφεραν, όταν το 1922 άφησαν τιs πατρογονικές τους εστίες, καταφθάνοντας στη νέα πατρίδα τους, τη Λέσβο.
Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, που εδώ και μια πενταετία υλοποιεί ομάδα Καθηγητών του Πειραματικού ΓΕΛ. Μυτιλήνηs, με τίτλο: «Σαν παραμύθι... Η μετάδοση τηs προσφυγικής εμπειρίας στην τρίτη και τέταρτη γενιά. Μαθητές του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνηs απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων».
Θ α προηγηθεί σύντομη ομιλία από την κα Μαρία Ζερβού, Φιλόλογο Καθηγήτρια.
 Η εκδήλωση Θα πλαισιωθεί με τραγούδια από την Παραδοσιακή Ορχήστρα Σχολής Βυζαντινής Μουσικής τηs Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνηs "Άγιος Θεόδωροs ο Βυζάντιοs».
Θα συντονίσουν οι Καθηγητές του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνηs Κ. Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας και κ. Αναστάσιος Τρούλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου