ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ:κάλεσμα - καταγγελία

Συναδέλφισσες/οι   στο έκτακτο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου (22-11-18 )για άλλη μια φορά γίναμε αποδέκτες της μόνιμα απαράδεκτης άρνησης πραγματοποίησης ΓΣ του σωματείου από την πλειοψηφία  στο ΔΣ (ΔΑΚΕ). Δεν περιμέναμε  βέβαια και καλύτερη αντιμετώπιση των συλλογικών διαδικασιών   και του σωματείου  από «συνδικαλιστές» εισηγητές λαθροϊδεών.

Τη στιγμή που όλη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη με τις σαρωτικές αλλαγές στις δομές της εκπαίδευσης, του πιο αντιδραστικού αντιεκπαιδευτικού μηχανισμού αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων, τη στιγμή που ανατρέπεται άρδην το επαγγελματικό, γνωστικό και μορφωτικό τοπίο στα Μουσικά Σχολεία και την ώρα που το Υπουργείο ετοιμάζει κριτήρια απόλυσης για τους χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές και ελαστικά εργαζόμενους, αυτοί προκλητικά και ξεδιάντροπα θυμούνται τις ΓΣ μόνο για αποφάσεις που δεν τους βολεύουν και δεν τους αρέσουν.
 Γίνεται ξεκάθαρο πως  οι όποιες διαφωνίες κατά καιρούς εκφράζουν είναι ενταγμένες στο γενικότερο διπολικό πολιτικό σκηνικό εγκλωβισμού που στήνουν ΣΥΡΖΑ-ΝΔ. Με τις πρακτικές τους όλα αυτά τα χρόνια συνεπικουρούμενοι και από τις άλλες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού αποπροσανατολίζουν,  ενσωματώνουν και οδηγούν σε ατομικές λύσεις,  στις λογικές του «μικρότερου» κακού και των διαρκώς μειωμένων απαιτήσεων.
Δεν κρύβουν άλλωστε την συμφωνία τους με τις στρατηγικές επιλογές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής όπως προβλέπονται από την εργαλειοθήκη του  ΟΟΣΑ και τις «βέλτιστες» πρακτικές της ΕΕ για το σχολείο της «αγοράς» προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και του Κεφαλαίου  που έχουν κάνει εικόνισμα όλα τα αστικά κόμματα .
Συναδέλφισσες/οι   πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να δυναμώσουμε τις συλλογικές διαδικασίες, να προσπεράσουμε τα εμπόδια και τα προσκόμματα  που βάζουν όλοι αυτοί που κινούνται και δρούν εχθρικά και ενάντια στα δικαιωματά μας στη ζωή στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία , στον πολιτισμό.
Ήρθε η ώρα να βάλλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, Να χτίσουµε ένα συνδικαλιστικό κίνηµα αντάξιο των προσδοκιών των µαθητών µας και όλων των εργαζοµένων, αντάξιο των απαιτήσεων των καιρών! Να στοχεύσουµε τις αιτίες που δηµιουργούν τα βάσανα για το λαό και µε ενότητα, οργάνωση, κοινωνική συµµαχία, να ανατρέψουµε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  28-11-2018 ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

•      Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
•      Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
•      Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
•      Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
•      Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
•      Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
•      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
•      Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
•      Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Λέσβο. Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.
•      Άμεσο κλείσιμο των «hot spots» σ' όλη τη χώρα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
•      Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
•      Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».
•      Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης
•      Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.


Μυτιλήνη 23-11-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου