Διάλεξη Καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Η σύγχρονη θεώρηση για τη γέννηση & εξέλιξη του σύμπαντος

ΔΙ-ΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 «ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ»

ΔΙΑΛΕΞΗ
Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ
ΓΕΝΝΗΣΗ & ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Καθηγητής Εμμανουήλ Πλειώνης
Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 - ΩΡΑ 18.00
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΥΤΙΛΗΝΗTο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» διοργανώνει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διάλεξη από τον Καθηγητή Εμμανουήλ Πλειώνη, Προέδρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα «Η σύγχρονη θεώρηση για τη γέννηση & εξέλιξη του σύμπαντος».
Ο καθηγητής Εμμανουήλ Πλειώνης κατά τη διάρκεια της διάλεξής του θα παρουσιάσει τη σύγχρονη Κοσμολογική θεώρηση όπως διαμορφώνεται τον τελευταίο αιώνα. Ο τελευταίος αιώνας θεωρείται ο σημαντικότερος για την εξέλιξη της επιστήμης της Κοσμολογίας τόσο στο θεωρητικό όσο και στο παρατηρησιακό πεδίο. Στην ομιλία του θα παρουσιαστούν οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται αυτή η σύγχρονη Κοσμολογική θεώρηση και θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες ανακαλύψεις που άλλαξαν ριζικά την αντίληψη που είχε ο άνθρωπος για το Σύμπαν.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του ΔΠΜΣ «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου