Ανοιχτή συγκέντρωση του Συλλόγου Επιτροπής Αγώνας Μόριας Λέσβου

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων που διοργανώθηκε από το Σύλλογό μας σε συνεργασία με τις Δ. Κοινότητες Μόριας, Παναγιούδας και Αφάλωνα .
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση, ο διάλογος, η λήψη αποφάσεων και η συλλογική δράση στο κρίσιμο πρόβλημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

Αν και είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, οι καθ ' ύλην αρμόδιοι , αυτοί που θα μπορούσαν να δώσουν υπεύθυνες απαντήσεις στα ερωτήματα και στις προτάσεις μας, έλαμψαν δια της απουσίας τους . Παραβρέθηκαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους ο βουλευτής κ. Αθανασίου και εκπρόσωποι του ΚΚΕ , του Δήμου και της Περιφέρειας. Ο βουλευτής κ. Πάλλης έστειλε επιστολή η οποία ανακοινώθηκε στη συγκέντρωση.
Ευχαριστούμε τον υποστράτηγο ε.α. κ. Λευτέρη Παπαιωάννου για την εφ' όλης της ύλης, ενημερωτική παρουσίασή του σχετικά με το μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα , το ρόλο των ΜΚΟ, τις μεθοδεύσεις παγκοσμίως και τις πιθανές λύσεις για την αποσυμφόρηση του προβλήματος.
Μετά το πέρας των τοποθετήσεων και της παρουσίασης δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τις προτάσεις και απόψεις τους , χωρίς όμως την αναμενόμενη συμμετοχή.
Καλή η κριτική και εποικοδομητική. Ξυπνά και ταρακουνά συνειδήσεις, τιμωρεί.
Καλύτερη όμως η πρόταση και η συμμετοχή, χωρίς μικροπολιτικές και προσωπικά συμφέροντα.
Δίνει λύσεις, ανοίγει δρόμους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου