Συλλογή υπογραφών για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λέσβου

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις δύο 24ωρες απεργίες (11/1 και 14/1) και οι μεγαλειώδεις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών συνιστούν τον αγώνα ενάντια στο «προσοντολόγιο» τον πιο επιτυχημένο των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση.

Η ΔΑΚΕ Λέσβου επιλέγει και αυτή την κρίσιμη περίοδο να αρνείται οποιαδήποτε αμεσοδημοκρατική διαδικασία, προτάσσοντας το ΔΣ ως μοναδικό όργανο λήψης αποφάσεων. Κατασυκοφαντεί τη διαδικασία των γενικών συνελεύσεων και αρνείται να καλέσει τακτική ή έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου ενώ απέχει πλέον και από τις Γενικές Συνελεύσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Η αποκορύφωση όμως της κάλυψης που παρέχει στην κυβερνητική πολιτική και η απογύμνωση του υπονομευτικού της ρόλου απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα φάνηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Περιφερειακή Διεύθυνση την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της ΔΑΚΕ στις κινητοποιήσεις (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας της ΕΛΜΕ) αλλά και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να καλύψει η ΕΛΜΕ Λέσβου τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων απεργών αναπληρωτών στην Αθήνα προκειμένου να βρεθούν στο κέντρο του αγώνα που γίνεται αυτή τη στιγμή ενάντια στο προσοντολόγιο, την αδιοριστία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Στη συνέχεια και ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ζήτησαν τον ορισμό ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου την Τετάρτη 16/1/2019, πριν την ψήφιση του προσοντολογίου, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης καθώς και οι μορφές πάλης του εκπαιδευτικού κινήματος, η ΔΑΚΕ μετέθεσε τη συζήτηση για ορισμό συνέλευσης σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ κωλυσιεργώντας και υπονομεύοντας τον αγώνα, προσθέτοντας ως μάλιστα ως θέμα συζήτησης του ΔΣ το Μακεδονικό!

Δεν πρόκειται απλά για εμπαιγμό. Η ΔΑΚΕ σαμποτάρει συστηματικά και απροκάλυπτα τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες του Σωματείου σκοπεύοντας στην απονεύρωσή του και αντιμετωπίζει τους συναδέλφους αναπληρωτές ως συναδέλφους β’ κατηγορίας ακριβώς όπως κάνουν τόσα χρόνια τώρα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Η απάντηση οφείλει να είναι συνολική και αποφασιστική.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου να αναλάβει τις ευθύνες του, έστω και την ύστατη στιγμή. Ζητούμε, για πολλοστή φορά, να συγκαλέσει άμεσα Γενική Συνέλευση για την οργάνωση της κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ως Αγωνιστική Παρέμβαση, τονίζουμε ότι δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα ακολουθήσουμε όλους τους συλλογικούς και δημοκρατικούς δρόμους της υπεράσπισης του αγώνα των συναδέλφων για τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μυτιλήνη, 14-01-2019
Αγωνιστική Παρέμβαση

 Έχει στάλει στα σχολεια  έντυπο συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης με απαίτηση της βάσης και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ΔΣ. Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο να το τυπώσουν, να υπογράψουν το αίτημα για Γ.Σ. και να παραδώσουν την υπογεγραμμένη τρίτη σελίδα του παρόντος εγγράφου είτε σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ έχουν εμπιστοσύνη είτε να το αποστείλουν στο e-mail της Αγωνιστικής Παρέμβασης: agonistiki_paremvasi@yahoo.gr. Σε κάθε περίπτωση να κρατήσουν ένα αντίγραφό του.

Μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο «προσοντολόγιο» και την απαίτηση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λέσβου, όπως προβλέπεται από το Άρθρο 31 του καταστατικού του σωματείου για την οργάνωση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
Lesvosnews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου