Οι πολιτικές λιτότητας μόνο με κατασταλτικά μέτρα υλοποιούνται

Πρόσφατα η κυβέρνηση με την αντιμετώπιση την απεργών του μετρό αλλά και του ΠΑΜΕ, εξέπεμψε το δικό της μήνυμα προς την κοινωνία και ιδιαίτερα σε όσους αμφισβητούν την πολιτική της:το προγραμμά της θα υλοποιηθεί πάση θυσία και με οποιοδήποτε κόστος,η πολιτική τάξη και νόμος θα επικρατήσει, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα υλοποιηθεί το οικονομικό της πρόγραμμα. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει σε ανάλογες περιπτώσεις κινητοποιήσεων από άλλες κοινωνικές ομάδες.
Η κυβέρνηση στοχεύει με αυτόν τον τρόπο να απευθυνθεί στα αντανακλαστικά των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων που αποτελούν άλλωστε το εκλογικό της ακροατήριο.
Άραγε, γιατί είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες κατασταλτικές πολιτικές,νομιμοποιείται η κυβέρνηση να εφαρμόζει το πρόγραμμά της με τέτοιες μεθόδους βιαίας επικράτησης της πολιτικής της;
Η απάντηση στο ερώτημα θα ήταν καταφατική, εφόσον η κυβέρνηση είχε εκλεγεί με αυτό το πρόγραμμα που τώρα εφαρμόζει ,τότε θα είχε κάθε δικαίωμα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που δρουν αποτρεπτικά στην εφαρμογή του προγράμματος της.Έτσι θα έλεγε η κοινή λογική.
Για να δούμε όμως, δικαιολογείται η κυβέρνηση στη συνείδηση του μέσου έλληνα να εφαρμόσει τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα, εναντίον του ελληνικού λαού;
Η κυβέρνηση και πρωτίστως η ΝΔ, προεκλογικά, διακήρυττε ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, έχουν τελειώσει και κανένα νέο μνημόνιο δεν πρόκειται να επιβληθεί, κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί,καμμία περικοπή στις συντάξεις και τους μισθούς δεν πρόκειται να γίνει.Τι ακριβώς συνέβη μετεκλογικά;Ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ των 300€ , ένιωσαν την αξιοπιστία των κυβερνητικών δηλώσεων, με τις περικοπές στις συντάξεις τους!
Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση, δέσμια των ξένων πιστωτών της, θα προσπαθήσει να επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου την πολιτική της,γιατί ξέρει ότι όταν μια κοινωνική ομάδα εξεγείρεται ,το ντόμινο της κοινωνικής έκρηξης, δεν θα αργήσει να έρθει. Αλλά και η κοινωνία και ιδιαίτερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια.
Στα χέρια της κυβέρνησης είναι να δείξει έστω κάποια μέτρα που να σέβονται τον πολίτη, σύμφωνα με τα όσα έλεγε προεκλογικά,άλλη διέξοδος για την κυβέρνηση και την κοινωνία δεν υπάρχει.Η κοινωνία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και η μόνη της διέξοδος είναι η διαμαρτυρία.Εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην ανακοίνωση μέτρων οικονομικής ανάκαμψης σύντομα ,πολύ φοβόμαστε ότι θα βρεθεί σε μια δίνη έντασης και αστάθειας που μαζί με την οικονομική ύφεση,θα τη βυθίσουν στο τέλμα και την αποδιάρθρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου