Αλλάζει όνομα η εφημερίδα International Herald Tribune

Ο όμιλος New York Times ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αλλάξει το όνομα της International Herald Tribune, της διεθνούς έκδοσής της που εδρεύει στο Παρίσι, για να την μετονομάσει σε International New York Times.
Ο όμιλος «προβλέπει να αλλάξει το εμπορικό σήμα International Herald Tribune και να εισαγάγει μια διεθνή πολυμεσική εκδοχή των New York Times, η οποία θα δημιουργηθεί και θα εκδίδεται ειδικά για το παγκόσμιο κοινό. Η έκδοση θα ονομάζεται International New York Times και θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος», σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η International New York Times θα εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, διευκρίνισε επίσης ο όμιλος, ο οποίος δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις τους προσεχείς μήνες. Ο γενικός διευθυντής του ομίλου New York Times, Μαρκ Τόμπσον, διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μια «βαθιά αποτίμηση της θέσης μας στην παγκόσμια σκηνή».
«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για να αυξηθεί ο αριθμός των συνδρομητών των New York Times εκτός των ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Η International Herald Tribune, η οποία γιόρτασε τα 125 χρόνια της κυκλοφορίας της πέρυσι, άλλαξε όνομα πολλές φορές και φέρει το σημερινό από το 1967. Τότε εισήλθε στο κεφάλαιό της ο όμιλος New York Times. Αυτός αύξησε την συμμετοχή του σταδιακά και πήρε το 100% του ελέγχου της το 2003.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου