Ξεκινά το 2o Aegean Docs στην Μυτιλήνη με την ταινία ” I will Marry the Whole Village”‘

Ταινίες για τον έρωτα, το φλερτ και τις ανθρώπινες σχέσεις, ταινίες για την κρίση της οικογένειας, την αγωνία του ανθρώπου απέναντι στο θάνατο και τον αγώνα για τη ζωή, ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον.
Το δεύτερο AegeanDocs, με ένα πανόραμα ταινιών ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, κάνει, στη δεύτερη διοργάνωση του, 20-28 Σεπτεμβρίου 2014, ένα αποφασιστικό βήμα ανάπτυξης. Δεν είναι μόνο η διπλάσια διάρκεια της διοργάνωσης, ούτε ο πολλαπλασιασμός των ταινιών και των αιθουσών προβολής. Είναι, κυρίως, το κύρος που αποκομίζει το Φεστιβάλ από τις εκατοντάδες αιτήσεις συμμετοχής πολυβραβευμένων ταινιών και τις διεθνείς συνεργασίες με σημαντικά μεγάλα Φεστιβάλ στην Ευρώπη, όπως το DocFest του Σέφιλντ και το Dok Leipzig της Λειψίας.

Όπως τονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Κώστας Σπυρόπουλος, «η συλλογή των ταινιών συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ματιάς στα προβλήματα της εποχής μας και ιδιαίτερα στα ζητήματα της περιοχής μας, ως σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, τη Νότια Ευρώπη και το Σκανδιναβικό Βορρά. Η ανατομία του ναζιστικού φαινομένου με συμβολές Γερμανών, Γάλλων, Φιλανδών, Ισραηλινών και Ελλήνων σκηνοθετών συγκροτεί τη διάσταση του ιστορικού Ντοκιμαντέρ, με την οποία το AegeanDocs φιλοδοξεί να διαμορφώσει μιαν ιδιαίτερη ταυτότητα στο πανόραμα των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ».

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, στις 21.00 θα προβληθεί η ταινία «I will Marry the Whole Village» - «Θα παντρέψω όλο το χωριό» του Σέρβου σκηνοθέτη Tζελίκο Μίρκοβιτς, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ταινία ” I will Marry the Whole Village”‘ – “Θα παντρέψω όλο το χωριό” του Σέρβου σκηνοθέτη Jeljko Mirkovic, προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, στις 21.00, δύο εβδομάδες πριν από την εναρξη της δεύτερης διοργάνωσης AegeanDocs Festival.

Μια σαρκαστική κωμωδία πραγματικών καταστάσεων.
Δυο λόγια την ταινία :“Το χωριό Gornji Mateijevac έχει ό,τι ονειρεύεται κανεις για μια ευτυχισμένη ζωή: Ήσυχους γραφικούς δρόμους, υπέροχο φυσικό περιβάλλον , φως,νερό και μάλιστα τρεχούμενο, τηλέφωνο , αλλα και Ιντερνετ, και σχολείο για τα παιδιά”. Η περιγραφή του χωριού του από τον 48χρονο Πέκα μοιάζει με διαφήμιση σε τουριστικό οδηγό και όχι χωρίς λόγο. Συμπυκνώνει την αποστολή στην οποία έχει τάξει τον εαυτό του : να βρει νύφες για τους 200 ανύπαντρους συγχωριανούς του, ενώ το παράδειγμα θα δώσει πρώτος ο ίδιος. 200 γάμοι με μιάς ! Ο Πέκα προωθεί συστηματικά το σχέδιό του ξεπερνώντας αντιρρήσεις και εμπόδια. Αλλά η δουλεία , ή μάλλον, η αποστολή, δεν ειναι εύκολη υπόθεση. Αλλοι δεν πιστεύουν ότι το σχέδιο θα στεφθεί με επιτυχία , δηλαδή ή με 200 γαμήλιο στέφανα, άλλοι το θέλουν , αλλά φοβούνται ότι δε θα καταφέρουν. Απτόητος ο Πέκα πείθει τις τοπικές αρχές , αλλα και τα media, να υιοθετήσουν την καμπάνια του. Επιστρατεύει έναν παραδοσιακό
Παραμυθά και χωρατατζή, μια χορωδία και ενα χορευτικό όμιλο από τη γειτονική πόλη της Νις και η καμπάνια αρχίζει : “Θα σας παντρέψω όλους´.
Για περισσότερες πληροφορίες του φεστιβάλ και το πρόγραμμα των ταινιών επισκεφτείτε το http://www.aegeandocs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου