Πρωτοβουλία Ψινάκη για αποστολή βοήθειας στη Μυτιλήνη

Ένα τηλεφώνημα του Ηλία Ψινάκη φαίνεται πως ήταν αρκετό, για να αρχίσει μια πρωτοφανής κινητοποίηση των δημοτικών αρχών, με στόχο την άμεση βοήθεια προς το Δήμαρχο Λέσβου.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μαραθώνα, μετά από σύσκεψη με τους συνεργάτες του και βλέποντας τις πρωτοφανής εικόνες των προσφύγων και την κατάσταση που πλέον μοιάζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τηλεφώνησε στο Δήμαρχο του νησιού, Σπύρο Γαληνό, λέγοντάς του ότι είναι στη διάθεσή του, όχι μόνο ηθικά αλλά και πρακτικά για οτιδήποτε χρειαστεί άμεσα για την ανακούφιση των προβλημάτων της Μυτιλήνης.

Μετά την επικοινωνία του με τον κ.Γαληνό, ο Ηλίας Ψηνάκης τηλεφώνησε στον φίλο του και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ώστε να «στηθεί» άμεσα η «επιχείρηση». Εκείνο που ο Ψινάκης ζήτησε από τον Μπουτάρη, ήταν υλικοτεχνική στήριξη, όπως απορριματοφόρα, χημικές τουαλέτες και άλλα. Κι αφού πήρε το «πράσινο φως», ο Ηλίας Ψηνάκης μέσω instagram και twitter, κινητοποιεί τους πολίτες του Μαραθώνα -και όχι μόνο- ώστε να προσφέρουν οτιδήποτε ο καθένας μπορεί, κοινοποιώντας μάλιστα στα social media τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Δήμου Μαραθώνα που πλέον βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών. Ήδη μάλιστα οργανώνει και την αποστολή του πρώτου «καραβανιού» αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη.

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε με τον Γιάννη Μπουτάρη στο Instagram και το μήνυμα του Δημάρχου Μαραθώνα.

«Ο Δημαρχος Λεσβου Σ.Γαληνος μου ζήτησε βοήθεια στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Θέλω να ευχαριστήσω Δημόσια τον Γ Μπουταρη που με ένα τηλ 1 λεπτού ευαισθητοποιήθηκε και θα δώσει τα απορριμματοφόρα που θα μου παραχωρούσε για τον Μαραθώνα στην Λέσβο.Οι ανάγκες στην Λέσβο είναι πάρα πολλές !Ρούχα τρόφιμα φάρμακα χημικές τουαλέτες κλπ.Οποίος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση των κατοίκων της ΛΕΣΒΟΥ και των προσφύγων πριν είναι αργά θα ήμουν υπόχρεος !!!
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο Δημαρχείο Μαραθώνα.
2294320502 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ!!!»

Σε γραπτές επιστολές του ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ευχαρίστησε σήμερα το μεσημέρι τόσο τον Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, όσο και τους άλλους δημάρχους και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους.
LesvosReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου