Πρώτο βραβείο για τον Μάκη Ψαραδέλλη στον 31ο διαγωνισμό λόγου και τέχνης ''Σικελιανά 2015''

Πρώτο βραβείο ξανά για το Μάκη Ψαραδέλλη.
Τα τραγούδια ''Η γιαγιά Χαρίκλεια'' (που έχει γραφτεί για τη Χαρίκλεια Γιαννάκη που ήρθε στο Ίππειος μετά την καταστροφή του 1922) και ''Αποχωρισμός'' σε δικούς του στίχους και μουσική απέσπασαν το πρώτο βραβείο σύνθεσης και στίχου στον 31ο διαγωνισμό λόγου και τέχνης ''Σικελιανά 2015'' στην Σαλαμίνα.

Το διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο ''Το καφενείο των ιδεών'' που είναι ένας σημαντικός διεθνής πολιτιστικός οργανισμός για την ανάπτυξη του πνεύματος και της τέχνης και εδρεύει στη Σαλαμίνα. Ιδρυτής του Συλλόγου ο Ντίνος Σ. Κουμπάτης, δημοσιογράφος, λογοτέχνης και σκηνοθέτης με διεθνείς τιμητικές διακρίσεις.
Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν,οι Μάριος Λέλεκας,Ελπιδοφόρος Λέλεκας,Μυρσίνη Κουτσκουδή, Ειρήνη Μακρή, η χορωδία γυναικών Θερμής και το μουσικό εργαστήρι - χορωδία νέων '' τα φώτα απέναντι''.
Την τεχνική υποστήριξη ανέλαβαν οι Παναγιώτης Αράπογλου,Θανάσης Ελευθεράκος και Γιάννης Πρίμης.
Ο Μάκης με ''τα φώτα απέναντι'' έχουν αποσπάσει έξι βραβεία σε ισάριθμες συμμετοχές τους σε διάφορα φεστιβάλ,(3 πρώτα 2 δεύτερα και 1 τρίτο) ενώ ετοιμάζονται για τρεις μεγάλες συναυλίες μέσα στο 2016 όπου θα γιορτάσουν τα δέκα χρόνια κοινής τους πορείας (ως πολυπολιτισμική ορχήστρα του δήμου Ευεργέτουλα επί δημαρχίας Μιχάλη Πολυπαθέλλη και στη συνέχεια ως ''φώτα απέναντι'').
Στις συναυλίες αυτές θα συμμετέχουν Λέσβιοι καλλιτέχνες αλλά και καταξιωμένοι δημιουργοί με τους οποίους συνεργάζεται το συγκρότημα τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου