Eμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα και πολλά βραβεία έφερε στο Μάκη Ψαραδέλλη το 2015!

Eμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα,σπουδαίες συνεργασίες,γεμάτους συναυλιακούς χώρους και πολλά βραβεία έφερε στο Μάκη Ψαραδέλλη το 2015.Ήταν σίγουρα η πιο δημιουργική χρόνια του τραγουδοποιού από το Ίππειος και θα σταθούμε στις πιο σημαντικές της στιγμές.
Μέσα Γενάρη ο Μάκης συμμετέχει στη συναυλία των Απόστολου Ρίζου και Θοδωρή Κουέλη στο ''Πανελλήνιον'' ενώ το Φλεβάρη στον ίδιο χώρο εμφανίζεται με τον Λεωνίδα Μπαλάφα.

Τέλη Μαρτίου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 'ΕΝΤΥΠΟΙΣ' η συλλογή στίχων του με τίτλο ''Καιρός για κυνήγι'' η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.Στην πρώτη παρουσίαση της συλλογής που έγινε στο''Πάρκο'' οι φίλοι του Μάκη γέμισαν ασφυκτικά το χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξει και δεύτερη παρουσίαση στο ''Πανελλήνιον''.Από αυτή τη συλλογή μελοποιείται από τον Κώστα Παρίσση (υπόγεια ρεύματα) το ''Κυριακές στο Πανελλήνιο καφέ'' και τον Απρίλη γίνεται η παρουσίαση του τραγουδιού στο κατάμεστο ''Πανελλήνιο''.

Ακολουθούν παρουσιάσεις στην Αθήνα το Μάη με τη συμμετοχή των Κώστα Παρίσση και Τάκη Σωτηρχέλλη αλλά και στο Ίππειος όπου το βιβλίο παρουσιάζεται από τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου Θοδωρή Βαλσαμίδη σε μια γεμάτη αίθουσα.

Τον Ιούνιο ο Μάκης συμμετέχει στη συναυλία που διοργανώθηκε για τη βοήθεια στη Γάζα στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή του φίλου του Κώστα Παρίσση αλλά και των Νίκου Γιούσεφ,Δημήτρη Πουλικάκου,Σπυριδούλα,Μάρθας Φριντζήλα,Παναγιώτη Τσεβά,Στάθη Δρογώση και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

Τέλη Ιούλη συναντά ξανά τον Κώστα Παρίσση στο Σίγρι σε ένα αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία και θα συνεχίσουν τις από κοινού εμφανίσεις σε Μυτιλήνη Λήμνο και Χίο.

Αύγουστο ο Μάκης με ''Τα φώτα απέναντι'', τον Τάκη Σωτηρχέλλη και τους Δυτικά από το Αιβαλί εμφανίζονται στο κάστρο Μυτιλήνης σε μια πολύ πετυχημένη συναυλία η οποία συγκέντρωσε πολύ κόσμο, ενώ τέλη Αυγούστου έρχεται η πολύ μεγάλη συναυλία δίπλα στον  κορυφαίο Γιάννη Σπανό και την Πέννυ Ξενάκη στον Οινοφόρο.

Είναι γνωστή η αδυναμία του Μάκη στον Γιάννη Σπανό και σίγουρα έχουν μέλλον οι δυο τους.
Σεπτέμβρη ο Μάκης τραγουδάει στο ''Σπίτι του ηθοποιού'' με τη γνωστή ερμηνεύτρια Μήδεια Χουρσουλίδου με αφορμή της συμπλήρωσης των δύο χρόνων της εκπομπής ΄΄ηθοποιός σημαίνει φως'' του καλού του φίλου και ηθοποιού Βασίλη Σαμαριτάκη η οποία μεταδίδεται από τον Dailytvradio.Τη σκηνή του θεάτρου ''Νίκος Κούρκουλος ο Μάκης τη μοιράζεται με ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου.Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Άννα Φόνσου,Μαρία Ιωαννίδου,Ντίνος Καρύδης, Μαριαλένα Οικονομίδου χορεύουν και τραγουδούν μαζί με το Μάκη και τους συνεργάτες του.

Ο Οκτώβρης έρχεται με δύο βραβεία στο διεθνές Φεστιβάλ σύνθεσης Βόλου που διοργανώνει το Ωδείο Φουντούλη.Το ''Ενα παράξενο φύλλο'' στην κατηγορία έθνικ αποσπά το πρώτο βραβείο και ''Ο λύκος'' στην κατηγορία ροκ το τρίτο.Οι στίχοι και η μουσική και στα δύο τραγούδια ανήκουν στον Μάκη.

Το Νοέμβρη ανακοινώνονται τα βραβεία ''Σικελιανά 2015'' που διοργανώνει ''Το καφενείο των ιδεών'' και ο Μάκης στην κατηγορία ''σύνθεσης και στίχου''αποσπά το πρώτο βραβείο με τα τραγούδια του ''Αποχωρισμός'' και ''Η γιαγιά Χαρίκλεια'' το οποίο έχει γραφτεί για τη γιαγιά του πατέρα του, Χαρίκλεια Γιαννάκη από το Ίππειος.

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το 2016...
Δε γνωρίζουμε τι έκπληξη μπορεί να μας περιμένει από αυτό το παιδί...
Γνωρίζουμε όμως ότι μέσα στο Δεκέμβρη έκλεισε συμφωνία με τον Dailytvradio για την παρουσίαση εβδομαδιαίας μουσικής εκπομπής που θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 5 Γενάρη του 2016.Καλότυχο Μάκη μας να ναι κι αυτό το έτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου