Ευκλ. Τσακαλώτος: Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να είναι σύντομη

Για ανάγκη η αξιολόγηση να είναι σύντομη έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επαναλαμβάνοντας ότι ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία, ενώ σημείωσε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο ελληνικό πρόγραμμα, έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο της 13ης Ιουλίου.
«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόβλημα έχουμε στην περίπτωση που θέλει να καθυστερήσει τη διαδικασία αξιολόγησης» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας στη Βουλή σε παρεμβάσεις του Δ. Σταμάτη της ΝΔ και του Χ. Θεοχάρη του Ποταμιού. Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι όπως πληροφορήθηκε από το CNN, το ΔΝΤ δεν έχει αξιολογήσει έως τώρα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ζήτημα του χρόνου εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί κατά τις συναντήσεις που είχε με τους ομολόγους του στην Ευρώπη, διαπίστωσε ότι υπάρχει καλή διάθεση για την εξεύρεση λύσης και όχι για τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το αν οι δανειστές επιδεικνύουν, όπως λέγεται, διάθεση για αναβολές στην αξιολόγηση, έως ότου υπάρξουν χειροπιαστά στοιχεία, για θέματα όπως είναι το ασφαλιστικό και η αγροτική μεταρρύθμιση, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι κατά τις συναντήσεις του με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Διάσωσης, την Επιτροπή, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όχι μόνο δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο, αλλά «το ακριβώς αντίθετο», όπως χαρακτηριστικά είπε.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου