"Τα φώτα απέναντι" στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 6 Φεβρουαρίου 2016

"Τα φώτα απέναντι"
2006 και η πρώτη (τυχαία) συνάντηση των ιδρυτικών μελών της μπάντας είναι γεγονός.
Ισαάκ Μτσεντλισβίλι, Νάτια Μπασιασβίλι και Μάκης Ψαραδέλλης σε ένα φιλικό τραπέζι παίζουν και τραγουδούν δικά τους τραγούδια αλλά και παραδοσιακά από τις πατρίδες τους.
Η παρέα μεγαλώνει.Ο χάρτης με τις χώρες απλώνεται περισσότερο.Μουσικοί από τη Βουλγαρία ,τη Σερβία ,τη Γεωργία την Αλβανία και το Αφγανιστάν διασκευάζουν και μεταφράζουν τραγούδια για το κέφι τους σε σπίτια,στην εξοχή, σε καφενεία όπου συναντιόντουσαν.

Το 2007 ο τότε Δήμαρχος Ευεργέτουλα Μιχάλης Πολυπαθέλλης ανακαλύπτει την παρέα και σύντομα της δίνει βήμα και σκηνή.Ξεκινούν συναυλίες σε όλη τη Λέσβο, εκτός νησιού αλλά και εκτός Ελλάδας.
Το καλοκαίρι του 2007 έρχεται και η πρώτη μεγάλη  συνεργασία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων. Ακολουθούν συνεργασίες με το Γιάννη Σπανό, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου,Βασίλη Λέκκα, Κώστα Παρίσσης ,Γιάννη Νικολάου,Λεωνίδα Μπαλάφα,Μagic de spell, Σπυριδούλα και πολλούς άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες.
Το 2011 κυκλοφορούν τον πρώτο δίσκο τους ''Ένα φύλλο ταξιδεύει'' (που έγινε χρυσό) στον οποίο συμμετέχουν με στίχους τους ο Πάνος Σταθόγιαννης και η Ντέπη Χατζηκαμπάνη, ενώ το 2012 μελοποιούν ποιήματα του Πάμπου Φιλίππου στο δίσκο ''Κι εκεί που νομίζεις πως είσαι βουνό χάνεις τα δέντρα σου''.
Μετράνε 6 βραβεία τραγουδιού σε ισάριθμες συμμετοχές τους σε φεστιβάλ (3 πρώτα βραβεία 2 δεύτερα και 1 τρίτο) ενώ το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους dvd με τίτλο ''πρόβα μουσικής'' με τη συμμετοχή του Κώστα Παρίσση, του Τάκη Σωτηρχέλλη της χορωδίας γυναικών Θερμής και τους μαθητές από το μουσικό εργαστήρι ΄΄Τα φώτα απέναντι''.
Όλα αυτά θα γίνουν ήχοι και εικόνες το ερχόμενο Σάββατο 6 Φλεβάρη στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης στις 8 το βράδυ στη μουσική παράσταση ''10 χρόνια  Τα φώτα απέναντι" πρώτο μέρος -παλιό τραγούδι κι άνθισε''
Στη συναυλία θα τραγουδήσουν τα παιδιά από τη χορωδία ''Τα φώτα απέναντι'', η Χορωδία Γυναικών Θερμής και η χορωδία γυναικών Μόριας.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου