Ο Λάκης Λαζόπουλος και η κοινή γνώμη στην Ελλάδα

Η απόψή μας
Ποτέ δεν ανήκαμε στο κοινό του Λάκη Λαζόπουλου και των εκπομπών του.Ούτε η σάτιρα του μας εκφράζει ούτε τα κρύα ανέκδοτά του.
Ο ίδιος λέει ότι ασκεί κοινωνική κριτική μέσω των εκπομπών,καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας.
Ο λόγος του δεν είναι βέβαια τόσο αθώος,πως θα μπορούσε άλλωστε.Αν ήταν θα περνούσε απαρατήρητος όπως στις εκπομπές lifestyle που βλέπουμε καθημερινά.
Αλλά αναλογιστείτε γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσε να φωτογραφηθεί,καιρό πριν,δίπλα στο Λάκη Λαζόπουλο.
Αναγνωρίζει κάτι σε αυτόν;
Και βέβαια.Βλέπει τον διαμορφωτή της κοινής γνώμης,τον άνθρωπο που σαγηνεύει την κρίση και διάθεση των πολιτών,τον άνθρωπο που με μια του έκφραση μπορεί να καθοδηγήσει τα πλήθη προς την μια ή την άλλη άποψη,προς το ένα πρόσωπο ή το άλλο,γιατί όχι και να ανεβοκατεβάσει κυβερνήσεις.
Ο Λάκης Λαζόπουλος όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στα τηλεοπτικά πράγματα κατάφερε να αναδειχθεί σε παράγοντα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, και αυτό γιατί όλοι εμείς αποδεχθήκαμε χρόνια τώρα τον ρόλο του άβουλου τηλεοπτικού καταναλωτή, δήθεν ψυχαγωγικών εκπομπών.Αποδεχθήκαμε όλο αυτό το τερατούργημα που λέγεται ιδιωτική τηλεόραση και συνακόλουθα την παράδοσή μας στην σύγχρονη τηλεοπτική αποχαύνωση!
Δεν απαιτήσαμε κάτι περισσότερο από ανόητα τηλεοπτικά σκουπίδια, μάς σερβίρουν προπαγάνδα και παραίτηση από κάθε ικανότητα κριτικής σκέψης.
Υπάρχει λόγος να τους ακολουθήσουμε σε αυτό το μονοπάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου