Ν. Τόσκας: «Ψεύδεται» η Φ. Γεννηματά λέγοντας ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία

Απάντηση στην κριτική που έχει δεχθεί από το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τη νέα επίθεση που έγινε με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες περί έλλειψης προστασίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ η κ. Γεννηματά κατήγγειλε ότι «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία», ενώ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον οποίο είπε ότι «είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος».

Απαντώντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τόσκας ανέφερε πως για τη φρούρηση των εξωτερικών του κτιρίου στη Χαριλάου Τρικούπη διατίθενται καθημερινά πέντε ένστολοι αστυνομικοί και πως άλλοι 17 είναι στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ και είναι στη δικαιοδοσία του να τους κατανείμει.

Επίσης, σημείωσε ότι παράλληλα υπάρχουν και αστυνομικές περιπολίες στην περιοχή, οι οποίες «χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο», ενώ κατά περίπτωση διατίθεται μία διμοιρία των ΜΑΤ.

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κ. Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό», τόνισε ο κ. Τόσκας και σημείωσε: «Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.

»Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πλευρά του, θα λάβει όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου