Βάσει των νέων δηλώσεων ΟΣΔΕ 2016 οι επόμενες προσκλήσεις Νέων Γεωργών

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2016 και βάσει αυτών, θα γίνει η προκήρυξη των προσκλήσεων για τους Νέους Αγρότες όπως διεμήνυσαν οι διαχειριστικές αρχές κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου. Όσον αφορά τις προκηρύξεις για τα Σχέδια Βελτίωσης αυτές θα ακολουθήσουν μετά και τη λήξη της πρόσκλησης για τους Νέους Αγρότες.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότητα πάμε για Σεπτέμβρη την πρόσκληση για τους Νέους Γεωργούς και εφόσον θα ακολουθήσουν μετά οι προκυρήξεις για τα Σχέδια Βελτίωσης, καθίσταται αμφίβολο αν τελικά μέσα στο 2016 θα βγουν οι προσκλήσεις τους.

Στην ημερίδα παράλληλα παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του Μέτρου των Νέων Αγροτών από την υπάλληλος μονάδας Β1, Ειδικές Υπηρεσίας Εφαρμογής του ΠΑΑ, Πανοπούλου Κλεοπάτρα, ενώ από τον προϊστάμενος της μονάδας Β1 των εφαρμοστικών αρχών των Προγραμμάτων, Ευθύμιο Τσιατούρα, έγινε παρουσίαση των βάσεων που θα στηριχτούν τα νέα Σχέδια Βελτίωσης.

Παρεμβάσεις για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, έκαναν επίσης ο γενικός γραμματέας κοινοτικών πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και ο Νικόλαος Μανέτας προϊστάμενος της ΕΥΔ ΠΑΑ.

Περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη 24 Μαρτίου
Κοντονής Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου