Επίσκεψη Γιώργου Πάλλη στον Άγιο Ευστράτιο

Τον Άγιο Ευστράτιο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης το Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος, προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις ακρίδες αλλά και να συζητήσει με το σύνολο των κτηνοτρόφων για τον από εδώ και πέρα σχεδιασμό. Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Κουτσουρίδη, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι έχει εγκριθεί κονδύλι από το ΠΔΕ για την μακροχρόνια αντιμετώπιση του θέματος των ακρίδων, ότι αναμένεται η έγκριση βιολογικών φαρμάκων για εναέριο ψεκασμό το επόμενο έτος, και ότι γίνονται παράλληλα προσπάθειες από πλευράς ΥΠΑΑΤ προκειμένου να επισπευσθούν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από τον παγετό αλλά και να υπάρξει κάποια ενίσχυση στους κτηνοτρόφους όσο αφορά το δυσβάστακτο κόστος των ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής δεσμεύτηκε στους κτηνοτρόφους να αναζητήσει με το Υπουργείο Άμυνας την δυνατότητα βοήθειάς του στην μεταφορά ζωοτροφών προς τον Άγιο Ευστράτιο, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που το νησί βρίσκεται σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης.

Ο Βουλευτής τόνισε στους εκπροσώπους του νησιού ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμων μοντέλων ανάπτυξης και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της τοπικής οικονομίας του νησιού, προκειμένου να αυτή να στηρίξει τους κατοίκους αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης της δέσμευσης του Πρωθυπουργού αναφορικά με τον παλαιό οικισμό.
Τέλος, και όσον αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεννόηση του Δήμου με την Περιφέρεια προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων κατά την διάρκεια του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης αλλά και η περίοδος 12μηνου διακανονισμού μετά το πέρας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου