Απομάκρυνση δημοσιογράφου από την ΕΡΤ ζητά η ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: «Νοοτροπία φίμωσης»

Την άμεση απομάκρυνση της δημοσιογράφου Κ. Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ ζητά η ΝΔ με ανακοίνωσή της, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της κατηγορεί την κ. Ακριβοπούλου για συνεχείς «υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις» εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ «αισθάνεται ότι πληρώνεται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι για να κάνει σωστά τη δουλειά της, αλλά για να επιδεικνύει όλο της το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» στην ΕΡΤ ανέβασε μια φωτογραφία -φωτομοντάζ- που παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητοστάκη ως ζητιάνο που ζητά εκλογές.

Δείτε την ανάρτηση, η οποία έχει πλέον κατέβει από το λογαριασμό της κ. Ακριβοπούλου:
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση της Κ. Ακριβοπούλου», η ΝΔ αναφέρει:

«Η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια της πολιτικής εκπομπής της Ε.Ρ.Τ. 'Αίθουσα Σύνταξης', Κατερίνα Ακριβοπούλου, συνεχίζει τις υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις εναντίον του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

» Το έκανε, για άλλη μια φορά, σήμερα, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

» Φροντίζει, καθημερινά, να αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αντικειμενικότητα.

» Προφανώς, αισθάνεται ότι πληρώνεται με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, όχι για να κάνει σωστά τη δουλειά της, αλλά για να επιδεικνύει όλο της το μίσος για τους πολιτικούς αντιπάλους της Κυβέρνησης.

» Αν η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. δεν θέλει να είναι ταυτισμένη με τέτοιου είδους γκεμπελισμούς, οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνσή της».


Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με δική του ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανές αίτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και για «νοοτροπία φίμωσης και λογοκρισίας της αντίθετης άποψης». Αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Είναι πρωτοφανές για ένα κόμμα να ζητά, μέσω ανακοίνωσης, την απόλυση δημοσιογράφου, και μάλιστα για ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η νοοτροπία της φίμωσης και της λογοκρισίας της αντίθετης άποψης, με κορυφαία πράξη το επαίσχυντο 'μαύρο' στην ΕΡΤ παραμένει βαθιά ριζωμένη αντίληψη για το κόμμα της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, όσο κι αν ορκίζεται, κατά τα άλλα, στον φιλελευθερισμό».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου