Η ελληνική επιγραφή στον τάφο του Τζιμ Μόρισον - ΦΩΤΟ

Ο Τζιμ Μόρισον (Jim Morrison) - Τζέιμς Ντάγκλας Μόρισον το πλήρες όνομά του - στις 3 Ιουλίου 1971 βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματος, σε ηλικία 27 ετών.

Η επίσημη εκδοχή του θανάτου του frontman των The Doors ήταν καρδιακή προσβολή. Ετάφη στη «γωνιά των ποιητών» του ονομαστού παρισινού νεκροταφείου «Περ Λασέζ», κοντά στους Μπαλζάκ, Μολιέρο και Όσκαρ Γουάιλντ.

Πάνω στον τάφο του Τζιμ Μόρισον υπάρχει η ελληνική επιγραφή: «Κατά τον δαίμονα εαυτού» που σημαίνει: «Πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδηση μου θεωρεί». Είναι οι κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουν έναν άνθρωπο που στη σύντομη ζωή του έκανε μόνο ότι του υπαγόρευε η συνείδησή του.
Ακολουθούσε τις δικές του αρχές και δεν έπραττε με βάση τις επιταγές της κοινωνίας.
Επειδή τάφηκε γρήγορα χωρίς να τον προλάβουν οι συγγενείς και οι φίλοι, με κλειστό φέρετρο, πολλοί υποστήριζαν ότι ήταν ένα τρικ. Ένας τρόπος για να εξαφανίσει το παρελθόν του και να κάνει μια νέα αρχή. Δεν αποδείχθηκε ποτέ τίποτα, ούτε καν υπήρξαν σχετικές ενδείξεις που να ανατρέπουν την επίσημη εκδοχή του τέλους του.
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η μουσική των Doors και οι στίχοι του δεν πέθαναν ποτέ… This is the end, my only friend, the end It hurts to set you free But you’ll never follow me The end of laughter and soft lies The end of nights we tried to die This is the end...
Δείτε φωτογραφίες από τον τάφο με την ελληνική επιγραφή στον τάφο του Τζιμ Μόρισον.
enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου