Λαϊκή Ενότητα Λέσβου:δύο χρόνια από το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού

Η Πολιτική Επιτροπή Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας εξέδωσε την ακόλουθή ανακοίνωση για την συμπλήρωση 2 χρόνων από το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού.

Σήμερα κλείνουν δυο χρόνια από το ιστορικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ, του 62% του ελληνικού λαού στη μνημονιακή υποδούλωση της χώρας, στα μνημόνια της φτωχοποίησης και της καταστροφής καθώς και στις δανειακές συμβάσεις της ταπεινωτικής επιτροπείας από τους δανειστές.

Το ΟΧΙ αυτό, παρότι, με πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και πραξικοπηματικά, προδόθηκε από την ηγεσία του μεταλλαγμένου, νεομνημονιακού πλέον, ΣΥΡΙΖΑ, που το μετάτρεψε, με τη συνεργασία και την ψήφο όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης, στο ΝΑΙ μίας εξευτελιστικής συνθηκολόγησης, παραμένει χαραγμένο στο νου και την καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας.
Και αυτό το ΟΧΙ είναι σήμερα όσο ποτέ ζωντανό και επίκαιρο.
Και ως τέτοιο το τιμούμε, διακηρύσσοντας τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη δικαίωσή του.
Να το συνδέσουμε μ’ ένα μεγάλο “ΝΑΙ” για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, λιτότητα και επιτροπεία, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη και προοδευτική. Για μια Ελλάδα όπου ο λαός θα πάρει τις τύχες του στα χέρια του, όπου οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα θα γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους.
Γνωρίζουμε ότι ο λαός – και ιδιαίτερα η νεολαία -, αισθάνθηκαν και εξακολουθούν να αισθάνονται βαθειά απογοήτευση από τη διάψευση των προσδοκιών τους.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι, κάτω από την καθημερινή προπαγανδιστική πίεση, που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε «πλύση εγκεφάλου», από το μνημονιακό πολιτικό μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο, έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι «δεν γίνεται τίποτε», «δεν υπάρχει άλλη λύση» κλπ, που οδηγεί στην κινηματική και πολιτική αδράνεια.

Η Πολιτική Επιτροπή Λέσβου της Λαϊκής Ενότητας καλεί τον λαό και τη νεολαία – παρά τις δυσκολίες – να μην αποδεχτούν ότι το καθεστώς της φτωχοποίησης και της υποτέλειας είναι μία κανονικότητα και μία νομοτέλεια για τη χώρα μας.
Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει εναλλακτική στα μνημόνια οικονομική και πολιτική λύση, χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς επιτροπεία, χωρίς τη θηλιά του δημοσίου χρέους αλλά και τη θηλιά των ιδιωτικών χρεών και των πλειστηριασμών στα πλατιά λαϊκά στρώματα, χωρίς την ευρω-υποταγή και τον ευρωμονόδρομο. Με οικονομικό και κοινωνικό σχέδιο προς όφελος του λαού και της νεολαίας.
Αυτή η εναλλακτική λύση μπορεί να γίνει πράξη με τους αγώνες μας, με τους αγώνες του λαού και την ανυστερόβουλη αγωνιστική σύμπραξη και συνεργασία, όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων σε ένα μεγάλο κινηματικό και πολιτικό μέτωπο και στη βάση ενός ριζοσπαστικού ανατρεπτικού προγράμματος.
Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί αναγεννήσει στο λαό και τη νεολαία την ελπίδα για τη μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή.
Στο όνομα της μεγάλης επετείου του »ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου 2015, καλούμε το λαό και τη νεολαία να πάρουν ξανά την υπόθεση των λαϊκών αγώνων και της συγκρότησης ενός μετώπου ανατροπής των καταστροφικών μνημονίων και των εφαρμοζόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στα δικά τους χέρια.
Για να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Το ΟΧΙ δεν ξεχάστηκε. Χάθηκε μια μάχη, ο »πόλεμος», όμως, συνεχίζεται. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν κανένα άλλο περιθώριο παρά η σύγκρουση αυτή, όσο δύσκολη κι αν είναι να καταλήξει νικηφόρα.

Το Γραφείο Τύπου Π.Ε. Λέσβου Λαϊκής Ενότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου