Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζήτησε ο Κοντονής για το πρωτοσέλιδο της "Ελεύθερης Ώρας"

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, για τις δικές της ενέργειες.

Η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τους ακόλουθους, πρωτοσέλιδους τίτλους: "Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους - ΒΟΥΛΗ - ΤΡΑΒΕΣΤΙ», «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ»»
Νωρίτερα, μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, ο Δικηγόρος Άγης Τάτσης.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο « «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας:
"Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν".
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου