Πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη της Ερεσού από τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού

 Στις γειτονιές και τα σοκάκια της Ερεσού περιπλανήθηκε μια ομάδα μελών και φίλων του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού. Ο στόχος ήταν να «γνωρίσουμε» το χωριό μας. Η Χριστίνα Ιωσηφέλλη αρχιτέκτων - Αντιπρόεδρος του Φορέα και η Σταυρούλα Βερβέρη καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας έκαναν έρευνα στις πηγές και με τα στοιχεία που συνέλεξαν, ξενάγησαν την ομάδα στις ενορίες της Αγίας Ειρήνης και του Αγίου Κωνσταντίνου. Μίλησαν για την ιστορία της Ερεσού, πως δημιουργήθηκε το χωριό στα μεσαιωνικά χρόνια, μας έδειξαν βρύσες, εκκλησίες, κτίρια που έχουν κάτι να πουν για τους ανθρώπους, για τα έθιμα, για την αρχιτεκτονική του χωριού.
Στη συνέχεια η ομάδα κατέληξε στον ΚΑΦΕΝΕ, ένα από τα καφενεία-εστιατόρια της πλατείας της Ερεσού όπου μετά την ευλογία από τον πατέρα Κωνσταντίνο, ο Πρόεδρος του Φορέα Παναγιώτης Μαντζώρος έκοψε την βασιλόπιτα. Τυχερή της χρονιάς είναι η Καλλιόπη Τακτικού στην οποία προσφέρθηκε ένα ρόδι, δημιουργία του Θεόφιλου Μαντζώρου.

Ο Πρόεδρος στην ομιλία του ανάπτυξε τους στόχους του Φορέα και επισήμανε την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα των συνεργασιών με τους υπόλοιπους συλλόγους και φορείς για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου. Ανακοίνωσε την συμμετοχή του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στο LESVOS FOOD FESTIVAL 2018, μια πρωτοβουλία του THE OTHER AEGEAN που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε για πρώτη φορά στον Μόλυβο. Ο στόχος είναι από φέτος να απλωθεί σε όλη την Λέσβο για την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού. Η Ερεσός φέτος θα ασχοληθεί με τα υψηλής γαστρονομικής αξίας προϊόντα που έχει να προσφέρει, τα γαλακτοκομικά και το σύκο. Συμπαραστάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο Σύλλογος Φανίας, ως γνώστες πια του σύκου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ερεσιωτών «Φανίας» Χαριτίνη Καρδαρά, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Μολύβου Νίκος Μόλβαλης, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Μολύβου Σταύρος Κατσάρας, και ο ταμίας του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκος Μπακάλμπασης.

Ο κ. Μόλβαλης, λαμβάνοντας τον λόγο, αφού εξήρε την μέχρι τώρα καλή συνεργασία μεταξύ των δύο Φορέων, παρουσίασε το πρόγραμμα δράσεων του 2018 και τις προσπάθειες που γίνονται για την τουριστική ανάκαμψη της Λέσβου όπως την καμπάνια στην γερμανική αγορά, την νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Πέτρας - Κουτσούκουγιου και άλλες.

Η Φανή Γαληνού ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Φορέα μίλησε στην συνέχεια για την μεγάλη σημασία του εθελοντισμού, ευχαρίστησε τους εθελοντές του 1ου ERESSOS LAVA WEEKEND για την συμμετοχή τους και τους τίμησε προσφέροντάς τους βραβεία και αναμνηστικά γούρια για το καλό του 2018 - επίσης δημιουργίες του Θεόφιλου Μαντζώρου.

Τέλος έγινε η επίσημη παρουσίαση του διαφημιστικού σποτ που δημιούργησε ο Φορέας για την προβολή της Ερεσού που από σήμερα είναι στον αέρα του διαδικτύου στο YOU TUBE. https://www.youtube.com/watch?v=mvDTJiZ8diM&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου