Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου την Πέμπτη στην Πλατεία Σαπφούς

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Πέμπτη 14 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!
                     

 Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες, με τη γνωστή μορφή του κατεπείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το "τέλος των μνημονίων", αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα, με βάση τον "Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας”.

Απαντάμε αγωνιστικά στις νέες απάτες τις κυβέρνησης, οργανώνουμε την αντεπίθεση μας, αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανάπτυξη τους που τσακίζει τη ζωή μας.

Η ανάπτυξη τους, που και εδώ στο νησί μας προωθήσαν με το περιφερειακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Μόνοι κερδισμένοι θα είναι είναι τα μονοπώλια και το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ανάπτυξη τους θα σημάνει νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, νέα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε :

·        Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3    μνημονίων.
·        Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
·        Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
·        Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
·        Να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ. Να επανέλθει
για όλα τα νησιά  και να καταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
·        Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
·        Να γίνουν προσλήψεις στο Βοστάνειο, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων».

·        Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων - από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου