Το 2ο Lesvos Food Fest περνάει και από την Αγία Παρασκευή

Το μεγάλο φεστιβάλ γαστρονομίας της Λέσβου επιστρέφει για 2η χρονιά!!! Το Lesvos Food Fest 2018 θα διαρκέσει συνολικά 10 ημέρες από τις 5 έως και τις 15 Ιουλίου 2018 και σχεδιάστηκε με στόχο να προβάλει δυναμικά τα γαστρονομικά ήθη, έθιμα και προϊόντα της κάθε περιοχής που θα φιλοξενήσει φέτος τις δράσεις του, λαμβάνοντας υπόψη τις κατά τόπους γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες. Μεταξύ άλλων θα φιλοξενηθεί και στην Αγία Παρασκευή την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 (ώρα 7μμ).Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) θα υποδεχθεί στον υπαίθριο χώρο του τα «λαδερά μαγειρέματα», που παντρεύουν την παράδοση με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις, με live μαγειρέματα από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου και τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίας Παρασκευής «Η Σελάδα». Το ελαιόλαδο, η καπιράδα, τα θαλασσινά θα έχουν την τιμητική τους, ενώ οι συνταγές παρουσιάζονται σε παραδοσιακά πήλινα σκεύη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από συζητήσεις, ιδέες και προτάσεις για το επόμενο Lesvos Food Fest.

Η Λέσβος χάρη στη γεωγραφική της θέση αποτελεί διαχρονικά ένα σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών που έχουν αφήσει τα ίχνη τους στις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις συνταγές του τόπου. Εκεί που η Δύση ανταμώνει αρμονικά με την Ανατολή πρώτο λόγο έχουν τα ποιοτικά υλικά του πρωτογενή τομέα στην εποχή τους και το πάθος των οικοτεχνιών που αναδεικνύουν τα πρότυπα της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γεύσεων που βάζει στο επίκεντρο το μεζέ, το ουζάκι, μα πάνω απ’ όλα την παρέα. Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι!

Οι περιοχές Μυτιλήνη, Καλλονή, Αγία Παρασκευή, Μόλυβος, Πέτρα, Λαφιώνας, Γέρα και Ερεσός σχηματίζουν ένα σταυροδρόμι γεμάτο γεύσεις και αρώματα, όπου προβάλλονται δυναμικά τα γαστρονομικά ήθη, έθιμα και προϊόντα της Λέσβου!

Περισσότερες πληροφορίες για το Lesvos Food Fest στην ιστοσελίδα: www.lesvosfoodfest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου